Obavijesti

Tech

Komentari 7

Besplatni Call of Duty za vaše mobitele dobio datum izlaska

Besplatni Call of Duty za vaše mobitele dobio datum izlaska
4

Prva mobilna COD igra u dugo vremena napokon je dobila datum izlaska, a evo što vlasnici Android pametnih telefona, tableta i iPhonea mogu očekivati od nje...

VIDEO

Nakon više od pola godine čekanja, Call of Duty: Mobile napokon će ugledati svjetlo dana na pametnim telefonima i tabletima diljem svijeta u utorak, 1. listopada, potvrdio je Activision.

Sukladno bombastičnim najavama s početka godine, igra će se moći preuzeti, instalirati te iskusiti potpuno besplatno, a isplativost će tražiti kroz mikrotransakcije za koje kreatori igre inzistiraju da su "opcionalne". Iako možemo potvrditi kako je to slučaj, ostaje za vidjeti hoće li mikrotransakcije u COD: Mobileu i dugoročno ostati nenametljive.

Pogledajte posljednju video najavu nove COD igre za Android i iOS:

Pokretanje videa...

00:48

Vlasnici Android mobitela i tableta mogu se predbilježiti za igru na Google Play Storeu, dok oni koji preferiraju iPhone i(li) iPad to isto mogu učiniti na Appleovom App Storeu.

Unatoč kontrolama dizajniranim za ekrane osjetljive na dodir, COD: Mobile i dalje je punokrvna pucačina iz prvog lica, tvrdi Activision. Igra zahtijeva neprekidnu vezu s internetom, a mehanički naglasak stavlja na kompetitivnu borbu, pogotovo okršaje dizajnirane prema još uvijek megapopularnoj battle royale formuli.

I dok Treyarch, Infininity Ward i ostali studiji Activision-Blizzarda nastavljaju raditi na glavnom serijalu čiji je posljednji, izuzetno kontroverzni nastavak također pred vratima, ovaj besplatni mobilni spin-off razvila je podružnica kineskog digitalnog diva Tencenta. Makar je gotovo sigurno kako će Tencentu pripasti samo manji dio zarade od igre, njegova uključenost u projekt smanjuje šanse za osjetnim jačanjem konkurencije u žanru koju neki priželjkuju.

Još vijesti iz svijeta gaminga koje ne smijete propustiti:

Mobilnu battle royale scenu tako i dalje vodi PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) Mobile, pogotovo njegova Lite izvedenica za hardverski slabije uređaje.

Osim toga, tu su i Android te iOS portovi globalnog fenomena Fortnitea koji je bez većih problema potukao PUBG na konzolama i računalima, no i dalje je daleko od dominantne pozicije u mobilnoj sferi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....