Obavijesti

Tech

Komentari 36

'Bez riječi smo': Na dnu oceana snimili misteriozno stvorenje...

'Bez riječi smo': Na dnu oceana snimili misteriozno stvorenje...
1

Ne vidimo često nešto tako nevjerojatno da nas ostavlja bez riječi. U ovom trenutku nismo u potpunosti sigurni o kojoj se vrsti radi, ali sve ćemo saznati u dogledno vrijeme, rekao je dr. Alan Jamieson

VIDEO

Kamera je na dnu Indijskog oceana uhvatila misteriozno stvorenje, za koje istraživači tvrde da je riječ o nikad prije dokumentiranoj vrsti. Kako se tvrdi u priopćenju ekspedicije 'Five Deeps', video životinje koja nalikuje meduzi snimljen je iz mini podmornice na najdubljoj točki Javanske brazde u Indijskom oceanu, na dubini od 7.192 metra.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Ne vidimo često nešto tako nevjerojatno da nas ostavlja bez riječi. U ovom trenutku nismo u potpunosti sigurni o kojoj se vrsti radi, ali sve ćemo saznati u dogledno vrijeme  - rekao je u priopćenju dr. Alan Jamieson, glavni znanstvenik ekspedicije 'Five Deeps'.

Izgleda potpuno nestvarno. Odjednom se pojavilo iz tame, a mi smo pomislili 'Bože, ovo je neka čudna vrsta plaštenjaka' - kazao je Jamieson za CNN Travel. 

Naveo je kako plaštenjaci obično žive pričvršćeni za morsko dno, ali tijelo ovog bića je lebdjelo iznad dna.

- Ova se životinja vjerojatno prilagodila uvjetima u destruktivnoj sredini i pluta iznad morskog dna uz pomoć velikog dugačkog pipka -  kazao je.

Kako navodi ekspedicija, putovanje dubinama Indijskog oceana je treći put da su uspješno doveli svoju podmornicu do nikad prije istraženog dna jednog od najvećih svjetskih oceana.

Naravno, nije trebalo proći previše vremena od objave videa na Twitteru za pravi val reakcija.

Jedni tvrde da je ovo jasan dokaz da izvanzemaljci postoje, te uspoređuju ovo stvorenje sa onim iz filma 'Bezdan'.

'Toliko toga se još treba otkriti...'

Neke, pak, ovo stvorenje podsjeća na križanca između meduze i raže, a drugi, pak, smatraju da su oceani toliko neistraženi da ovakva nikad prije viđena stvorenja, zapravo i nisu nikakva novost, te da možemo očekivati još više ovakvih otkrića.

'Hej, danas je 2019. To je vrećica'

Treći, pak, smatraju kako ipak živimo u 2019. godini i da ih ne bi iznenadilo da je riječ o - običnoj plastičnoj vrećici.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno