Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bilo mu je dosta: Divlje vozače usporio kamerom, i to lažnom!

None Foto: James Ward / Caters News 3

To je najbolje potrošenih 25 funti ikada, rekao je Jim Dyke koji je vozače usporio lažnom kamerom. Iako, pitanje je kako će reagirati sada kad znaju da kamera nije prava...

Jim Dyke živi u engleskome Worcestershireu i ispred kuće mu svakodnevno jure automobili debelo preko ograničenja. Frustriran takvim prometom, odlučio je poduzeti nešto, pa uzeo alat u ruke i dao se na posao.

FAKE SPEED CAMERA | Autor: James Ward / Caters News Foto: James Ward / Caters News

Izradio je lažnu fiksnu kameru za brzinu i smjestio ju uz ogradu svoga dvorišta, pored ceste. Na materijal je potrošio dvjestotinjak kuna, a kamera je realistična i izrađena po uzoru na prave kamere smještene uz engleske prometnice. 

Jim tvrdi kako je njegova lažna kamera trenutno polučila rezultate, promet se znatno usporio, a i susjedi su mu zahvalni. Po zanimanju je stolar, za izradu kamere su mu trebala tri sata, odvodna cijev, šperploča, komad sjajnog aluminija, vijci i žuta boja. 

FAKE SPEED CAMERA | Autor: James Ward / Caters News Foto: James Ward / Caters News

Iako instaliranje lažne kamere nije ilegalno, policija ne ohrabruje ovakve pothvate. Jim kaže kako je njegov čin usporio vozače koji su jurili i dvostruko više od 50 km/h, koliko je ograničenje u njegovoj ulici. 'To je najbolje potrošenih 25 funti (200 kuna) ikada', dodao je, prenosi Auto start.

Komentari (13)
  • kod nas bi završio u zatvoru radi toga.. jer što bi radio konkurenciju onim kamerama koje su već postavljene na našim cestama i isto su prazne.. zločinac.. nikoga nije briga za živote ljudi, samo rokaj po gasu, nažalost..

    24. 5. 2018,   07:37
  • Sada može otvoriti sa strane još jedan otvor pa napraviti kućicu za ptice..i dalje može biti korisna..

    24. 5. 2018,   07:53
  • Hajde de da je šutio , ali sada kad svi znaju da je lažna , sad nema svrhe.....

    24. 5. 2018,   08:02