Obavijesti

Tech

Komentari 4

Blockchain više nije misterij. Educiraj se na Digital Takeoveru!

Blockchain više nije misterij. Educiraj se na Digital Takeoveru!

Predsjednica udruge o blockchainu na summitu otkriva sve o važnosti blockchain tehnologije u budućim ekonomskim interesima i svjetskim biznis organizacijama

VIDEO

Tanja Bivic Plankar, predsjednica organizacije Blockchain Alliance Europe gostovat će na najvećem regionalnom summitu & expou Digital Takeover u organizaciji 24sata, na Zagrebačkom Velesajmu 13. ožujka 2020. gdje će govoriti o važnosti blockchain tehnologije i njezine primjene. Tanja Bivic Plankar aktivna je članica regionalne kriptozajednice, sudjelovala je u brojnim medijskim kampanjama u vezi s blockchain tehnologijom i uključena je u nekoliko aktualnih projekata o blockchain tehnologiji.

Blockchain Alliance Europe neprofitna je organizacija koja povezuje tvrtke i pravne osobe koje upotrebljavaju ili primjenjuju blockchain tehnologije ili su dio ekosustava blockchain, zagovara masovno usvajanje blockchain tehnologije i kriptovaluta te ima viziju Europu pretvoriti u blockchain odredište globalnih razmjera.

Zbog čega je danas blockchain tehnologija toliko važna uz budućnost?

Kad je riječ o najnovijoj tehnologiji, sigurno je jedno – nitko ne želi zaostajati za konkurencijom. Blockchain je tehnologija koja se bazira na podatkovnim blokovima koji su povezani u jednosmjerni lanac i u kojem svaki novi blok zavisi o vrijednosti prve starije karike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oni koji je zagovaraju ističu brojne prednosti, prije svega maksimalnu sigurnost sustava jer je digitalni svijet ispunjen hakerima koji žele ukrasti podatke što u blockchain tehnologiji, tvrde oni koji je zagovaraju, nije moguće. Također, prednost je svakako i transparentnost podataka jer je sve prikazano na mreži. S blockchain tehnologijom povjerenje je preneseno s centraliziranih organizacija na tehnologiju. Primjerice ako želite nekomu poslati određenu vrijednost ne trebate cijeli sustav banke i ne trebate vjerovati banki da će vaša vrijednost dospjeti do druge osobe. To je moguće jer je blockchain tehnologija sigurna, transparentna i decentralizirana zbog svoje naravi. Transakcije na blockchainu se još uvijek smatraju vrlo riskantnima stoga nisu u potpunosti primijenjene u bankarskim sistemima.

Ekskluzivno: Suosnivač Netflixa Marc Randolph stiže u Zagreb!
Ekskluzivno: Suosnivač Netflixa Marc Randolph stiže u Zagreb!

Od blockchain tehnologije koristi imaju i brojne Vlade jer se njezinim korištenjem uvelike smanjuje prilika za korupciju. Blockchain tehnologija korisna je svakako i sustavu glasovanja te u zdravstvu, pogotovo u segmentu evidencije o pacijentima, a stručnjaci ističu da se njegova iznimna efikasnost vidi u nekretninskom biznisu prilikom kupovine i prodaje zemljišta u kojima je nužna gomila papirologije te u najvećoj zavrzlami modernog doba – pravnoj industriji posebice prilikom skladištenja pravnih dokumenata, njihovom preuzimanju...

- Iskreno vjerujem, da je blockchain tehnologija naša ulaznica u bolji, pravedniji i transparentniji svijet. Na primjer blockchain tehnologija već danas članovima našeg društva omogućuje da kontroliraju što se događa s njihovim financijama i podacima.  U Blockchain Alliance Europe se zato fokusiramo na edukaciju i demistifikaciju jer vjerujemo da nas samo obrazovana zajednica može dovesti do masovne upotrebe blockchain tehnologije i kripto imovine. 

Tanja Bivic Plankar svojim izlaganjem na nadolazećem Digital Takeoveru jedna je od 30-ak uglednih domaćih i svjetskih govornika koji će svoja znanja predstaviti na Zagrebačkom Velesajmu. Uz glavne predavače svjetski poznatog izumitelja Matu Rimca i suosnivača Netflixa Marca Randolpha najveći regionalni summit & expo postaje nezaobilazan događaj u 2020. godini.  U 2020. program summita će uz brojne predavače, sugovornike i paneliste obraditi inovacije i transformaciju svih industrija – od telekomunikacija, financija, automobilske, medijske i prehrambene industrije, farmacije, retaila i mnogih drugih. Regionalni i globalni predavači iz svijeta fintecha, marketinga, sporta, zabave predstavljaju ideje, koncepte i proizvode koji izazivaju promjene te donose revoluciju u razvoju društva u cjelini.

Kako će izgledati hrana 2030.? Saznajte na Digital Takeoveru!
Kako će izgledati hrana 2030.? Saznajte na Digital Takeoveru!

Digital Takeover 2020. širi svoj tematski spektar i osim o digitalnoj transformaciji poslovanja, uz brojne predavače, paneliste i izlagače progovara o temama iz svih područja – financija, telekomunikacija, farmacije, start-up projekata, automobilske industrije, ali multifunkcionalnih državnih sustava te funkcioniranju upravno pravnih institucija, medija i marketinga.

Na summitu se očekuje skoro tri tisuće posjetitelja pa svakako na vrijeme osigurajte svoje mjesto kako biste u jednom danu na jednom mjestu spoznali najnovije trendove u segmentu inovacija i digitalne transformacije. Digital Takeover će poseban naglasak staviti na inspiraciju i aktivni networking apostrofirajući ih kao neophodne alate u stvaranju kvalitetne biznis transformacije i općenito poslovne klime u društvu. Stoga ne propustite jedinstvenu priliku i osigurajte svoje mjesto u društvu najvećih uz najpovoljniju, early bird kotizaciju.

Kupnjom paketa kotizacija možete ostvariti značajne uštede u odnosu na redovnu vrijednost paketa:

· 4 + 1 gratis – 20% uštede

· 9 + 3 gratis – 25% uštede

· 12 + 5 gratis – 30% uštede

Kroz Digital Takeover do sada je svoja znanja s publikom podijelilo više od 70 domaćih i internacionalnih predavača. Dr. Kjell A. Nordstrom, glasoviti ekonomist i tvorac svjetskog bestselera „Funky Business – Kapitalizam pleše samo s darovitima”, slavni Stephen Attenborough koji je na čelu odjela komercijalnih aktivnosti za Virgin Galactic, Peter Corbett, osnivač iStrategyLabsa te ključni ljudi iz globalnih kompanija kao što su Viber, Google, Uber, Native Advertising Institute, Poslovna škola IEDC Bled i SAP.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh
DIGITAL TAKEOVER

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja
ZNAČAJNA UŠTEDA

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja

Ljetna sezonska sniženja su završila, no to ne znači i kraj popustima i niskim cijenama. Ako pomnije pratimo ponude u trgovinama i web shopovima, proizvode po sniženim cijenama možemo kupovati tijekom cijele godine
Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska
Marka iz budućnosti

Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska

Uskoro će se na domaćem tržištu pojaviti prva digitalno-analogna kombinacija poštanske marke, čiji će dio služiti za uobičajeno slanje pošte, a dio za korištenje na blockchainu