Obavijesti

Tech

Komentari 36

Bolji u vožnji i prostraniji: U Hrvatsku je stigla nova 'trojka'

Bolji u vožnji i prostraniji: U Hrvatsku je stigla nova 'trojka'
7

Novi BMW 3 mnogo je sposobniji u vožnji i nešto prostraniji od prethodnika. Nude se tri dizelska motora i jedan benzinski. Osnovni model stoji 302.901 kn

VIDEO

Prezentacijom u Zagrebu službeno je obilježen dolazak novog BMW-a serije 3 u Hrvatsku.  

Sedma generacija najprodavanijeg i najpopularnijega BMW-a, u Hrvatskoj kao i u svijetu, izazvala je veliki interes i prije službenog početka prodaje. O iznimnom zanimanju kupaca za novi model govori to da su u prodajnim salonima prvi vlasnici već preuzeli ključeve svoje nove serije 3. 

Fabian Kirchbauer Photography

Sportska limuzina srednje klase dijeli platformu i velik dio tehnologije s novim modelima serija 5 i 7 što dovoljno govori o kako je naprednom autu riječ. Na atraktivno dizajniranom automobilu u oči prvo upada velika prednja maska, popularni “bubrezi” opremljeni letvicama koji po potrebi otvaraju i zatvaraju otvore na maski te tako pomažu da se postigne odlični aerodinamički koeficijent koji iznosi 0,23. Stražnji dio također se osjetno razlikuje od onog kod prethodnika tako da je novi BMW prepoznatljiv već na prvi pogled.

Fabian Kirchbauer Photography


Novi BMW serije 3 je do 55 kilograma lakši uz 50% kruću konstrukciju što uz napredniji ovjes jamči osjetno bolja vozna svojstva.

Novi BMW serije 3 osjetno je veći od prethodnika. Duži je gotovo devet centimetara, što kao posljedicu ima više prostora u unutrašnjosti. Prtljažnik nije povećan te u njega i dalje stane 480 litara.

Fabian Kirchbauer Photography

Ponuda motora se za sada sastoji pretežno od dizelaša. 

Osnovu predstavlja četverocilindrični 318d snage 150 KS, a iznad njega je smješten 320d koji također ima četverocilindrični motor sa 190 KS čija potrošnja, prema tehničkim podacima, iznosi samo 4,4 l/100 kilometara. Isti motor, koji bi se mogao pokazati najprodavanijim, nudi se i u kombinaciji s pogonom na sve kotače. Vrh ponude predstavlja 330d sa šesterocilindričnim motorom snage 265 KS. Za sada se nudi samo jedan benzinski motor. Šesterocilindrični agregat u 330i razvija 258 KS.  Pretpostavlja se da će se ponuda motora s vremenom proširiti, između ostalog i slabijim dizelskim modelom.

Cijena osnovnog modela 318d iznosi 302.901 kunu, a najskuplji 330d stoji 408.095 kuna. 

Još bolji izgled uz dodatnu opremu

Fabian Kirchbauer Photography

Da ne bi bilo zabune, neće svaki primjerak nove serije 3 izgledati tako dobro kao ovaj na slici. Riječ je o top modelu 330i koji, uz to, ima i M Sport-Paket zaslužan za dodatne detalje na prednjem i stražnjem dijelu. 

Moderna unutrašnjost s klasičnim detaljima

Fabian Kirchbauer Photography

Pozicija sjedenja u sportskim sjedalima je niska, sve je nadohvat ruke, središnji dio je blago nakošen prema vozaču. Sve ovo je tipično BMW. Digitalni instrumenti (Live Cockpit Professional) novost su, kao i veliki središnji zaslon koji u ovoj trojci ima čak 10,2”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu