Obavijesti

Tech

Komentari 2

Borba protiv ovisnosti: Pokaži osobnu ako se želiš dalje igrati

Borba protiv ovisnosti: Pokaži osobnu ako se želiš dalje igrati
1

Sustav „zdravog igranja” koji uključuje vremensko ograničenje dnevnog igranja te prepoznavanje lica uz pomoć provjere osobnih iskaznica, Tencent će proširiti na niz novih igara

VIDEO

Tencent Holdings proširuje sustav za prevenciju ovisnosti maloljetnih igrača svih svojih videoigara, priopćili su iz te tehnološke kompanije, dok se ta industrija suočava s povećanim državnim nadzorom.

Sustav „zdravog igranja” koji uključuje vremensko ograničenje dnevnog igranja te prepoznavanje lica uz pomoć provjere osobnih iskaznica, a već se koristi u Tencentovoj najpopularnijoj mobilnoj igri Honor of Kings, primijenit će se tijekom ove godine na još devet drugih mobilnih igara te će pokriti sve Tencentove igre tijekom sljedeće godine, priopćeno je u ponedjeljak iz te kompanije.

Taj potez označava Tencentov najnoviji pokušaj da ispuni potraživanja kineske vlade za strožim kontrolama zbog ovisnosti o nasilnim igricama te povećanja kratkovidnosti među mladima. U kolovozu je vlada pozvala regulatore izdavačkih djelatnosti da kontroliraju broj novih online videoigara te da ograniče vrijeme koje mladi Kinezi troše na igranje takvih igara.

Tencent, najveća svjetska kompanija za igre po prihodima, ove je godine naišla na regulatorne blokade jer kineske vlasti nisu odobrile prodaju novih igara od ožujka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bez dozvole za kupnju putem aplikacija Tencent nije mogao zaraditi novac na nekim njegovim najpopularnijim igrama, kao što je PlayerUnkown's Battlegrounds Mobile – igra koja bi po CLSA procjeni mogla generirati do milijardu dolara godišnjeg prihoda u slučaju da dobije licencu za prodaju.

Cijena dionice Tencenta, koja je od početka godine pala za 28 posto, čime je izbrisano 138 milijardi dolara tržišne vrijednosti te kompanije, pala je u ponedjeljak daljnjih 3,7 posto na burzi u Hong Kongu.

Tencent je u rujnu objavio plan dodavanja sustava za registraciju novih igrača pravim imenima u svojoj ratnoj mobilnoj igri Honor of Kings. Ta igra s ulogama u bitkama pokazala se toliko popularnom da je Tencent u srpnju prošle godine uveo vremensko ograničenje igranja za djecu kao odgovor na kritike državnih medija o ovisnosti o igrama.

Djeci u dobi od 12 godina i niže dopušteno je sat vremena igranja dnevno, uz zabranu igranja od 21 do 8 sati. Maloljetnici stariji od 12 godina mogu igrati po dva sata dnevno.

Tencent je u ponedjeljak objavio i da je u rujnu isprobao sustav za raspoznavanja identiteta novih igrača prema njihovim licima u Pekingu i Shenzhenu. Od listopada provjeravaju postojeće identifikacijske podatke korisnika i očekuju da će do kraja ovog mjeseca dovršiti postupak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje