Obavijesti

Tech

Komentari 2

Bubnjao je 500 dana i postao najpopularniji online učitelj

Bubnjao je 500 dana i postao najpopularniji online učitelj
1

Kelley je ljubav prema glazbi pretvorio u internet senzaciju. Nakon što je bubnjao 500 dana i objavljivao radove na Instagramu počeo ga je pratiti veliki broj ljudi

VIDEO

Grafički dizajner Tristan Kelley iz Denvera nije ni sanjao da će njegova ljubav prema glazbi i bubnjevima postati internetska senzacija. 

On je još u srednjoj školi volio bubnjati, ali se zasitio tijekom godina pa nije dalje razvijao taj talent. No, nakon dugo vremena lani se odlučio opet posvetiti starom hobiju.

- Veliki sam perfekcionist. Tijekom godina nakupio sam bezbroj nedovršenih pjesama i projekata. Radio sam dugo na njima i na kraju izgorio. Kad nešto završite tada je to djelo izloženi kritici i procjenjivanju. Ako ne kažem da sam nešto dovršio, tada to nitko ne može kritizirati. Onda sam na kraju odlučio da moram nešto stvoriti svaki dan i dovršiti. Uvijek želim dovršavati stvari, ali ako imam samo jedan dan, tada neću imati vremena za pretjeranu opsesiju svakom notom i zapetljavati se u duge projekte - pojasnio je Tristan svoju ideju da pokrene online blog na kojem će objavljivati razvoj svog projekta

Kreirao je Instagram profil i počeo objavljivati svoje aranžmane. No, odlučio je pritom podijeliti cijeli proces, objašnjavajući proces kreiranja glazbe tako da ga svatko može razumjeti. Njegov profil na Instagramu i projekt #BeatADay postao je okupljalište glazbenih fanova i poprište stručnih razgovora. On svakog dana objavljuje video lekcije koje su sve traženije. Mnogi ga nazivaju jednim od najboljih glazbenih učitelja na internetu. 

- Mnogi bubnjari nikad nisu čitali glazbene note, neki se čak boje to probati. Zato sam dobio ideju, što mogu učiniti da pomognem ljudima koji strahuju od toga, a da im pomognem da barem dobiju vizualni prikaz toga što rade - ističe Tristan Kelley. 

Počeo je svakoga dana bilježiti i snimati svoj rad. Cijelu godinu je pisao i objavljivao nove bubnjarske dionice. Kada je došao do 365. uzastopnog dana počeo je objavljivati novi beat svakog sata. Uz snimku dionice počeo je dodavati i ispisane note. Osmisli pet različitih beatova svakih sat vremena, a potom izrezuje i editira snimke. Radi kod kuće u svom studiju. 

- Ovo je za mene bio odličan trening glazbene kreativnosti - ponosan je Kelley. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način