Obavijesti

Tech

Komentari 0

Čak 110 obrazovnih institucija u novom donacijskom natječaju

Čak 110 obrazovnih institucija u novom  donacijskom natječaju
2

Uz rekordan broj prijavljenih i odabranih sudionika, ovogodišnji program je prilagođen trima kategorijama – učenicima nižih razreda osnovnih škola, višim razredima te srednjoškolcima

VIDEO

U edukacijskom centru Hrvatskog Telekoma u utorak su i službeno započele edukacije mentora u sklopu četvrtog donacijskog natječaja Generacija NOW. Na edukaciji se okupilo više od 20 mentora iz odabranih obrazovnih institucija na području Zagreba i okolnih županija  te im je donirana specifična oprema potrebna za rad na IoT projektima. Na isti način, održavaju se edukacije i podjela opreme i za mentore u ostalim dijelovima Hrvatske.

Na donacijski natječaj Hrvatskog Telekoma i Instituta za razvoj i inovativnost mladih ove je godine bilo prijavljeno čak 170 obrazovnih institucija iz čitave Hrvatske. S obzirom na rekordan broj zainteresiranih, Hrvatski Telekom je odlučio uključiti gotovo trostruko više institucija nego protekle godine – čak 110 škola, udruga i knjižnica te im donirati opremu i financijska sredstva potrebna za stvaranje IoT projekata. 

Uz rekordan broj prijavljenih i odabranih sudionika, ovogodišnji program je prilagođen trima kategorijama – učenicima nižih razreda osnovnih škola, višim razredima te srednjoškolcima. Uz to, IRIM će svim polaznicima programa, ali i onima koji još nisu dio Generacije NOW, na raspolaganje pružiti prvi STEM kurikulum koji mogu primjenjivati u nastavi. Od ove godine, program se provodi i pod službenim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Generacija NOW donacijski je program koji Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih provode kako bi uspješno pripremali mlade za poslove budućnosti. Cilj donacijskog programa je povezivati postojeća i nova znanja u području tehnologije pri izradi kreativnih IoT projekata, razvijati kreativnost, poticati inovativnost i pružati brojne mogućnosti učenicima kako bi razvijali vlastite projekte.

Od pokretanja projekta 2004. godine, donacijskim je natječajem s više od 10 milijuna kuna podržano ostvarivanje oko 300 projekata koji su pozitivno doprinijeli različitim segmentima društva. U posljednje četiri godine provođenja, donacije i edukacije su usmjerene u STEM, a u suradnji s partnerom IRIM-om, STEM znanja su prenesena najnovijim metodama i uz pomoć najnovijih tehnologija na više od dvije tisuće učenika diljem Hrvatske.

- Djeca su naša budućnost. Svi smo u društvu obvezni osigurati im okruženje u kojemu će razviti svoj puni potencijal. Upravo zato, ovim programom činimo najnovija znanja i tehnologiju dostupnijima, a djeci diljem Hrvatske omogućujemo da svojom kreativnošću i inovacijama pozitivno utječu na zajednice u kojima žive - izjavila je povodom početka ovogodišnjih edukacija Nina Išek Međugorac, direktorica Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...
STEM JE ZA SVE

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...

Istraživanje IDIZ-a pokazuje da su djevojke u Hrvatskoj još nesklone STEM zanimanjima. Razgovarali smo sa stručnjakinjom za AI, dr. Lanom Žajom, zašto je tako i hoće li nas umjetna inteligencija prestići

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju
Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike
RODITELJI ŠOKIRANI

Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike

Roditelji se pitaju što košta i po 60 eura za dan, u agencijama kažu - mi smo nemoćni, svi računaju punu cijenu, a cijene su od lani porasle od 10 do 15 posto