Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čak 30 godina nitko nije kupio ove aute, i danas stoje u izlogu

None Foto: Car Throttle 4

Auto salon koji je prodavao Subaru modele otvoren je na Malti prije više od trideset godina, a do danas iz salona nije izašao ni jedan primjerak

Prije tridesetak godina ovakav auto salon bio je omiljena destinacija obožavatelja Subaru automobila, no izgleda kako se "samuraji" na Malti ipak ne voze, ili se bar nisu vozili. Kako su dopremljeni prvoga dana, tako i danas stoje skupljajući prašinu.

U svojoj tri desetljeća dugoj povijesti, auto salon Fuji, nije prodao ni jedan automobil. Ovoj tužnoj situaciji svjedoče i plastične folije na vozilima, kao i "brdo" prašine koju netko, s vremena na vrijeme, počisti. Još jedan dokaz kako ovi automobili nisu u potpunosti zaboravljeni su gume, koje se, za čudo, nisu ispraznile punih trideset godina.

Foto: Car Throttle

Svi ovi automobili od povijesne su važnosti, a neki primjerci zaista su rijetki, poput Subarua XT 4WD Turbo, a kako svi modeli na brojčaniku broje "nula" prijeđenih kilometara, za pretpostaviti je kako ovakvoj kolekciji cijena raste iz dana u dan.

Foto: Car Throttle

Unatoč tome što bi za njih mnogi kolekcionari ponudili pozamašne svote novca, ovim automobilima se ne smiješi svijetla budućnost. Kako sada stvari stoje, nisu na prodaju, a čini se i kako se oko njih već desetak godina vodi sudski spor između vlasnika i grada.

Tako bi ove japanske legende mogle i idućih trideset godina provesti u "zatočeništvu" ovog auto salona, piše Autostart.

Foto: Car Throttle

Komentari (33)
  • moj stoji već tri mjeseca bez goriva, jel to znači da mu je cijena porasla?

    11. 2. 2018,   20:49
  • Vjerovatno danas vise vrijede nego onda...

    11. 2. 2018,   20:17
  • Ima ljudi koji su to vozili u mladosti i dali bi ruku i nogu da mogu nabaviti istog sa 000000km, radi nostalgije i lijepih sjećanja. Ima neka firma koja proizvodi i replike 911 iz 80tih, koštaju kao lamborghini, a idu ko alva

    11. 2. 2018,   21:34