Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čak 35 posto skočila potražnja za odmorom na brodu kod nas

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Marine na području Splita te Zadra i Sukošana imale su najveći priljev posjetitelja, prvenstveno iz  Njemačke, Austrije, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a

Zizoo.com,  svjetska online platforma za najam brodova za odmor, objavio je podatke za ljeto 2019. koji pokazuju da je potražnja za odmorom na brodu u Hrvatskoj porasla za 35 posto u odnosu na prethodnu godinu. Marine na području Splita te Zadra i Sukošana imale su najveći priljev posjetitelja, prvenstveno iz  Njemačke, Austrije, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a. Posjetitelji iz Skandinavije i Beneluksa pokazali su najveći porast interesa u odnosu na prethodnu godinu.

Kako sve više obitelji i mladih ljudi iskušavaju odmor na brodu, često izabiru katamarane zbog dodatne stabilnosti tijekom jedrenja, širine, prostora i sigurnost, rekao je je Sinan Mašović, glavni financijski direktor i suosnivač platforme Zizoo. Odmor na brodu privlači klijente s visokom platežnom moći i spaja ih s hrvatskom kulturom i aktivnostima koji su dio samog jedrenja, dodaje. 

Hrvatski nautički sektor u prvih je devet mjeseci ove godine zabilježio rast od 11,8 posto po broju posjetitelja u odnosu na prošlu godinu. U kolovozu je rast iznosio preko 25 posto, podjednako i u rujnu. S 3,3 milijuna noćenja u razdoblju između siječnja i rujna, tržište nautičkog turizma u 2019. već je dostiglo 14,4 posto svih hotelskih noćenja i gotovo tri posto svih noćenja u Hrvatskoj, zaključio je Mašović.

Komentari (1)