Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čamac im počeo tonuti, ribari tvrde da im je Siri spasila život

None Foto: Profimedia

Appleova virtualna pomoćnica Siri može se aktivirati i glasom, a upravo tako su ribari pozvali pomoć dok im je na nemirnom moru kod Floride počeo tonuti čamac

Iako Siri često koristimo kako bi se zabavljali njenim zabavnim odgovorima na ozbiljna pitanja, skupina ribara s Floride tvrde da im je Appleova virtualna pomoćnica spasila život. 

Kako prenosi Fox4 News, trojica ribara bila su četiri milje od obale Key Biscaynea u subotu, kad su se našli među velikim valovima. Njihov čamac od 5,5 metara počeo je primati vodu. Muškarci su stavili prsluke na sebe i pokušali pozvati pomoć prije nego im potone brod. No, kako su im prsti bili hladni i mokri nisu mogli tipkati po ekranu iPhonea 7 kojeg su imali, pa su iskoristili Siri i glasovno pozivanje hitne pomoći. 

 

Nakon što su pozvali pomoć, helikopter Obalne straže ubrzo je stigao do trojca te je ronilac ostao s njima do dolaska čamca. 

Glasovna aktivacija (Hey, Siri) stigla je s iPhoneom 6S i iako se radi o funkciji koja danas i ne djeluje toliko impresivno, ovo je primjer u kojem je ljudima spasila život. 

Komentari (6)