Obavijesti

Tech

Komentari 57

Čemu uopće služe statične kamere na hrvatskim cestama?

Čemu uopće služe statične kamere na hrvatskim cestama?
4

Svjesni smo učestalih pogrešaka naših vozača te da prekomjerna brzina može dovesti do neželjenih posljedica. Stoga, ovim putem prije svega aludiramo na njih da prilagode brzinu prometnim propisima,

VIDEO

Postavljanjem takozvanih fiksnih kamera u nas se nije smanjio broj prometnih prijestupnika, već se povećao broj kažnjenih, blokiranih (kojih je ionako previše), a samim time su se pretrpali i već ionako 'zatrpani' sudovi, piše Auto start.

Jasno je i da su postavljene na mjestima gdje su prometne nesreće 'rijetkost', ali to su ujedno pozicije na kojima je zabilježeno najviše počinjenih prometnih prekršaja, poput prevelike brzine. Možda bi bilo pametnije da su postavljene na mjestima većega rizika, poput škola, vrtića, fakulteta...no to nije u našoj domeni.

Uzevši u obzir mjesta na kojima vrebaju proizlazi da je cilj isključivo punjenje državnoga proračuna. Pomalo smiješno, s obzirom na to da znamo koliko je Hrvata danas pod ovrhom i jedva 'krpaju' kraj s krajem. Pitaju li se 'glavni' tko će na kraju te kazne platiti, hoće li se tako narušiti život obitelji, otkuda će se financirati dodatno stručno osoblje za procesuiranje i rješavanje tih kazni? Izgleda kako na kraju ništa dobro neće proizaći iz tih 'u vjetar bačenih' milijuna'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
10 novih lokacija na kojima će vas u Zagrebu snimati kamere
10 novih lokacija na kojima će vas u Zagrebu snimati kamere

A svako kućište postavljeno na hrvatskim prometnicama košta 45.000 kuna, što znači da je za njih 143 država izdvojila 6.435.000 kuna. A da ne spominjemo kamere, jedna stoji čak 300.000, naše prometnice broje njih 56. Zbrojimo li sve to dobijemo vrtoglavih 23.235.000 kuna više-manje uzalud utrošenoga novca.

Uvjereni smo kako se taj novac mogao kvalitetnije utrošiti na razvijanje koncepata edukacije naših vozača, s ciljem smanjenja broja prometnih prekršaja, a uz to i kvalitetnijega života naših državljana.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota
Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije