Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Cijeli stadion izviždao ispadanje Fortnite varalice

Unatoč plemenitoj gesti kojom je pomogao dječaku koji pokušava spasiti oca oboljelog od raka, streamer XXiF nije se dobro proveo na najvećem Fortnite turniru na svijetu.

Damion Cook, poznatiji pod svojim online nadimkom XXiF, doživio je vrlo hladnu dobrodošlicu na ovogodišnjem Fortnite World Cupu, službenoj završnci kompetitivne sezone ovog battle royale fenomena.

XXiF tako je slušao konstantne zviždue s prepunih tribina prepunong Arthur Ashe stadiona u New Yorku čijih je 23.000 gledatelja počelo skandirati tek nakon što su on i njegov suborac Ronaldo poginuli puno prije kraja završnice turnira. Publika XXiF-u nije oprostila slučaj varanja zbog kojega mu je Epic izdao dvotjednu zabranu igranja ranije ovog ljeta.

On se unatoč tome ipak uspio kvalificirati na ovogodišnji World Cup gdje možda nije otišao pretjerano daleko, ali je zato sa sobom poveo 13-godišnjeg "zyla" kako bi mu pomogao skrenuti pozornost na njegovu inicijativu kojom streamanjem Fortnitea pokušava osigurati novce za liječenje svog oca oboljelog od raka.

Turnir vrijedan vrtoglavih 30 milijuna američkih dolara ovih nam je dana priredio neke krajnje spektakularne epizode te još jednog 16-godišnjaka pretvorio u milijunaša.

Tandem koji se natjecao u Duos modu tako je turnir završio na 28. mjestu. Za utjehu su ipak otišli kući s nemalih 100.000 američkih dolara.

Domaća Fortnite scena još uvijek nije toliko zrela za ovakve spektakle i popratne aktivnosti, no to ne znači kako se i na našim prostorima već ne događaju svakakve inicijative, uključujući i novolansirano Esports prvenstvo Hrvatske.

Komentari (27)
  • planet oso u K_ _ _C.......

    29. 7. 2019,   16:52
  • Evo ja sam mlad al j*bo vas fortnite

    29. 7. 2019,   18:18
  • Kruha i igara?

    29. 7. 2019,   17:24