Obavijesti

Tech

Komentari 52

CLA je nastao od A-klase, a oduševio kao da je S-klasa...

CLA je nastao od A-klase, a oduševio kao da je S-klasa...
9

Nova generacija CLA spada među modele Mercedesa koji najmanje koštaju. Pa ipak, i kao takav ovaj atraktivni i napredni “kupe” obara s nogu svojim izgledom i tehnologijama

VIDEO

Već i “obična” A-klasa oduševila je dizajnom te naprednom unutrašnjosti koja odlično izgleda i pruža čak i usluge “umjetne inteligencije”. CLA ima sve to uz još dinamičniji i elegantniji izgled te bolje vozne osobine.

Automobil je nastao na ideji CLS-a (kupe izgled i praktičnost četvera vrata), vrlo se dobro prodavao u prvoj generaciji, a i druga bi trebala nastaviti tamo gdje je ova stala.


Za novi CLA teško bi rekli da je nastao na osnovi nekog kompaktnog auta. Pogledate li njegove dimenzije, masu, motorizaciju jasno vam je da se radi o prilično ozbiljnom autu. Dugačak je poput modela srednje klase, širok, agresivan i upadljiv. A sa 150 KS i prilično brz. Ubrzanje do 100 km/h za 8,3 sekunde dobar je sportski rezultat i ovaj dizelski motor CLA pristaje mnogo bolje od osnovnog koji je sa 116 KS ipak pomalo neprimjeren ovako upečatljivom automobilu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


U vožnji CLA oduševljava. Auto je na testu trošio malo 6,2 l/100 km, a zvučna izolacija kabine na tako je visokoj razini da pomislite da vozite neku luksuznu limuzinu visoke klase. Iako je ovjes ugođen prilično sportski udobnost je na prilično visokoj razini. Dobar ovjes i širok trag kotača dobar su “saveznik za borbu” s ležećim policajcima.


Mercedes CLA nije loš niti po pogledu prostranosti. Straga, bez obzira na kosi kupeovski oblik krova bez problema udobno stanu odrasle osobe visoke 180 cm, prtljažnik ima obujam od 460 litara, sasvim dovoljno i za poslovne i za obiteljske potrebe.
CLA možda je jedan od “najjeftinijih” modela u cjeniku Mercedes-Benza, no kad ga vidite ili sjednete u njega shvatite da tu nema nikakvog govora o “jeftinom”. 

TVORNIČKI PODACI:
masa: 1545 kg
dimenzije: 469x183x144 cm
obujam: 1950 ccm
snaga: 110 kW/150 KS  
0-100 km/h: 8,3 s
najveća brzina: 226 km/h
potrošnja: 4,1 l/100 km
cijena: 377.505 kn (testni model), 227.745 kn (osnovni model)

Testirani Mercedes CLA 200 d u opremi ima dodirni zaslon 10,25”, HDD navigaciju, električni panoramski pomični krov, digitalne instrumente, LED svjetla, ambijentalno osvjetljenje, AMG Line paket, AMG alunaplatke 19”...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle