Obavijesti

Tech

Komentari 67

Cyberpunk i hrpa trailera: Sve vijesti s Gamescoma 2019!

Cyberpunk i hrpa trailera: Sve vijesti s Gamescoma 2019!

Donosimo pregled najvažnijih najava i vijesti s najvažnijeg gaming događanja u kolovozu - njemačkog Gamescoma!

VIDEO

Gamescom tradicionalno označava kraj "sezone kiselih krastavaca" u gaming industriji, a njemački sajam ni ove godine nije razočarao. Tako je ovaj tjedan iz Kölna pristiglo pravo obilje najava, trailera i novih informacija o nadolazećim videoigrama, a ovdje donosimo one najvažnije.

Što se velikana industrije tiče, Sony i studio Kojima Productions definitivno su se uspjeli istaknuti svojim panelom i zatvorenim demom igre Death Stranding, krajnje bizarne akcijske avanture iz uma kreatora Metal Gear serijala, Hidea Kojime. PlayStation 4 ekskluziva koja već više od godinu dana intrigira publiku i kritiku apsurdnim konceptima poput vojne opreme pogonjene novorođenim bebama tako je ovaj tjedan dobila još jednu gameplay snimku koju možete vidjeti u nastavku.

Pokretanje videa...

Death Stranding - nova gameplay snimka - Gamescom 2019 03:27

Nvidia je iskoristila Gamescom 2019 kao priliku da još jednom pokaže svu raskoš svojih grafičkih postignuća koja će krasiti nemali broj blockbustera koji će krenuti pristizati na PC i konzole već ove jeseni. Taj popis uključuje Infinity Wardov Call of Duty: Modern Warfare reboot i Cyberpunk 2077, RPG kreatora Witchera koji je uspio regrutirati jedno od najvećih imena u Hollywoodu - Keanua Reevesa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sažetak ostalih velikih novosti s 2019. izdanja Gamescoma pogledajte u priloženoj 25. epizodi Weekly Bytea, infotainment serijala novog hrvatskog gaming medija, Lvl8.-a.

Gamescom također već godinama uživa i snažnu prisutnost hrvatske gaming industrije, a ni posljednje, 11. izdanje ovog sada već kultnog sajma ne odmiče se od te moderne tradicije. Proteklih je dana u zapadnoj Njemačkoj čak devet hrvatskih tvrtki; osam razvojnih studija i Reboot magazin čiji je osnivač i direktor, Damir Đurović, ovom prilikom također honoriran Hero nagradom za doprinos razvoju igraće industrije na našim prostorima. To mu je priznanje dodijeljeno u sklopu Devcoma, dijela Gamescoma posvećenog kreatorima videoigara.

Gaming sfera u Lijepoj našoj danas je jača nego ikada prije, i to unatoč beskrajnim izazovima i preprekama koji izviru sa svih strana. Jedna od posljednjih domaćih inicijativa jest Esports prvenstvo Hrvatske, državno natjecanje koje nastoji podići lokalnu svijest o igrama kao potencijalno ogromnom ekonomskom čimbeniku te popularizirati koncept videoigara kao legitimnog sporta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle