Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Cyberpunk i hrpa trailera: Sve vijesti s Gamescoma 2019!

Donosimo pregled najvažnijih najava i vijesti s najvažnijeg gaming događanja u kolovozu - njemačkog Gamescoma!

Gamescom tradicionalno označava kraj "sezone kiselih krastavaca" u gaming industriji, a njemački sajam ni ove godine nije razočarao. Tako je ovaj tjedan iz Kölna pristiglo pravo obilje najava, trailera i novih informacija o nadolazećim videoigrama, a ovdje donosimo one najvažnije.

Što se velikana industrije tiče, Sony i studio Kojima Productions definitivno su se uspjeli istaknuti svojim panelom i zatvorenim demom igre Death Stranding, krajnje bizarne akcijske avanture iz uma kreatora Metal Gear serijala, Hidea Kojime. PlayStation 4 ekskluziva koja već više od godinu dana intrigira publiku i kritiku apsurdnim konceptima poput vojne opreme pogonjene novorođenim bebama tako je ovaj tjedan dobila još jednu gameplay snimku koju možete vidjeti u nastavku.

Nvidia je iskoristila Gamescom 2019 kao priliku da još jednom pokaže svu raskoš svojih grafičkih postignuća koja će krasiti nemali broj blockbustera koji će krenuti pristizati na PC i konzole već ove jeseni. Taj popis uključuje Infinity Wardov Call of Duty: Modern Warfare reboot i Cyberpunk 2077, RPG kreatora Witchera koji je uspio regrutirati jedno od najvećih imena u Hollywoodu - Keanua Reevesa.

Sažetak ostalih velikih novosti s 2019. izdanja Gamescoma pogledajte u priloženoj 25. epizodi Weekly Bytea, infotainment serijala novog hrvatskog gaming medija, Lvl8.-a.

Gamescom također već godinama uživa i snažnu prisutnost hrvatske gaming industrije, a ni posljednje, 11. izdanje ovog sada već kultnog sajma ne odmiče se od te moderne tradicije. Proteklih je dana u zapadnoj Njemačkoj čak devet hrvatskih tvrtki; osam razvojnih studija i Reboot magazin čiji je osnivač i direktor, Damir Đurović, ovom prilikom također honoriran Hero nagradom za doprinos razvoju igraće industrije na našim prostorima. To mu je priznanje dodijeljeno u sklopu Devcoma, dijela Gamescoma posvećenog kreatorima videoigara.

Gaming sfera u Lijepoj našoj danas je jača nego ikada prije, i to unatoč beskrajnim izazovima i preprekama koji izviru sa svih strana. Jedna od posljednjih domaćih inicijativa jest Esports prvenstvo Hrvatske, državno natjecanje koje nastoji podići lokalnu svijest o igrama kao potencijalno ogromnom ekonomskom čimbeniku te popularizirati koncept videoigara kao legitimnog sporta.

Komentari (67)
  • Haha napravit ce jos olimpijske igre za igrat igrice na kompovima, ovo je sad uzor djeci, sad imaju opravdanje za igranje, sve ode u k

    23. 8. 2019,   17:16
  • Zakaj nema natjecamje u pusenju ili pijenju alkohola?

    23. 8. 2019,   19:06