Obavijesti

Tech

Komentari 51

Dacia Duster na testu: Odlična je i sa benzincem 'ispod haube'

Dacia Duster na testu: Odlična je i sa benzincem 'ispod haube'
9

Druga generacija Dustera poboljšana je u svim segmentima, a dobro se snalazi i s Nissanovim benzincem ispod haube

VIDEO

Otkad je plasiran na tržište, ovaj kompaktni SUV iz C-segmenta prodan je u 1,1 milijun primjeraka i tako postao treći najprodavaniji SUV u Europi.

Dacijin bestseler stoga je u drugoj generaciji zaslužio poboljšanja u svim područjima. Iako je zadržana ista platforma, ovo je novi automobil. Novi dizajn eksterijera i interijera daju Dusteru moderniji i moćniji izgled, a bogatija oprema i bolja zvučna izolacija podižu razinu komfora vožnje.

Interijer je ugodniji i ergonomičniji nego prije, unatoč tvrdim plastičnim površinama, a prostor u kabini je komotniji i prostraniji. Krajem 2016. u Duster se počeo ugrađivati 1,6-litreni atmosferski benzinac, koji dolazi iz Nissana, ali u usporedbi s Renaultovim motorom ovaj je dobio dva bregasta vratila i efikasnije ubrizgavanje goriva te veću snagu i moment. Također ima veću maksimalnu brzinu, nižu emisiju CO2 i manju potrošnju. U ovom slučaju oplemenjen je sustavom start/stop.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
duster

Na testu imamo kombinaciju osnovnog benzinskog motora 1,6 SCe i najbolje opreme Prestige. Benzinac snage 115 KS uglađen je i tih, a u kombinaciji s ručnim mjenjačem u gradskoj se vožnji pokazao sasvim solidnim, no prilikom vožnje autocestom pokazuje znakove tromosti i sporo nabire brzinu te djeluje slabijim nego što jest. Oštećene prometnice i neasfaltirane podloge gotovo su neprimjetne iz perspektive vozača. Duster ima dobro odmjeren ovjes i solidne terenske značajke, kao i prethodnik, a visina od tla od 21 centimetar omogućuje i avanturističke vožnje po prirodi. 

Interijer
Dizajn i praktičnost prekidača automatskog klima-uređaja su na nivou, a tu je i multimedijski uređaj dijagonale sedam inča.

Moderno i moćno
Novi dizajn podario je moderniji i robusniji izgled, a estetika je dodatno naglašena novim svjetlosnim sklopom sprijeda i straga. posebno je upečatljiv stražnji.

Tvornički podaci
masa: 1240 kg
dimenzije: 434x180x169 cm
obujam: 1598 ccm
snaga: 84 kW/115 KS  
0-100 km/h: 12 s
najveća brzina: 172 km/h
potrošnja: 9,5 l/100 km
cijena: 124.150 kn (testni model)   99.900 kn (osnovni model)

Testirana Dacia Duster Prestige 1,6 SCE u opremi ima: alunaplatke 17”, automatski klima-uređaj, parkirnu kameru i stražnje parkirne senzore, multimediju s navigacijom i dodirnim zaslonom 0D 7”, tempomat, putno računalo, sustav start/stop, usb, Bluetooth, karticu ‘slobodne ruke’, metalik boju...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković