Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Divjak: Većina učitelja spremna je za projekt "Škola za život"

Samosvijest učitelja o tome jesu li njihove kompetencije dobre za primjenu novih načina učenja, poučavanja i vrjednovanja čak se pojačava, ustvrdila je Divjak...

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak u Šenkovcu kako istraživanja Ministarstva potvrđuju da je većina učitelja spremna za projekt "Škola za život".

Ministrica je to izjavila komentirajući činjenicu da je Sindikat Preporod prikupio 2800 potpisa za odgodu projekta "Škola za život". Samosvijest učitelja o tome jesu li njihove kompetencije dobre za primjenu novih načina učenja, poučavanja i vrjednovanja čak se pojačava, ustvrdila je Divjak.

Komentirala je i izjavu ravnateljice Agencije za obrazovanje da virtualne učionice nisu dobre jer će učitelji pravo pouke imati tek dva tjedna prije početka škola. Naime, ministrica je pozvala ravnateljicu da pogleda podatke.

 "Imali smo uživo edukaciju za 32.000 ljudi prošle godine, u siječnju i veljači za 26.000 te preko 900 radionica diljem Hrvatske, a u lipnju i srpnju 838 radionica za 29.000 sudionika", rekla je ministrica i dodala kako je 90 posto njih ustvrdilo da su im korisne i da se osjećaju osnaženi krenuti u novu kurikularnu reformu.

Poručila je kako će ih Ministarstvo podupirati cijele godine. "Za sve njih to je prva ovakva reforma koja je sveobuhvatna, a ona, osim pripreme, uključuje i novi način rada u školama pa oni i dalje mogu računati na našu potporu", rekla je Divjak.

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Komentiraj, znaš da želiš!