Obavijesti

Tech

Komentari 0

Dodatno pojačanje programu Dana komunikacija

Dodatno pojačanje programu Dana komunikacija
1

Morag Crichton Myerscough, jedna od deset najutjecajnijih dizajnerica u posljednjih 100 godina, na Dane komunikacija u Rovinj dolazi uz podršku Addiko Bank

VIDEO

Iako je već predstavljen program festivala Dani komunikacija, organizatori su objavili dolazak još jedne zvijezde u industriji - Morag Crichton Myerscough koja je proglašena jednom od deset najutjecajnijih dizajnerica u posljednjih 100 godina. Morag dolazi na Dane komunikacija uz podršku Addiko Bank, a prestižnu titulu njoj, Pauli Scheru iz Pentagrama i još šačici živućih dizajnerica dodijelio je Design Week.

Riječ je o višestruko nagrađivanoj dizajnerici, zaljubljenici u neformalan, eklektični dizajnerski stil. U svojim projektima, Morag često koristi šarene neonske boje koje spaja s geometrijskim uzorcima i oblicima. Poznata je i po pozitivnim porukama kojima oplemenjuje svoja dizajnerska rješenja. U kreiranju rješenja uključuje lokalni identitet, povijest, kulturno nasljeđe te usko surađuje s lokalnom zajednicom.

Morag je osnivačica, direktorica te vodeća dizajnerica tvrtke Studio Myerscough, a zajedno s Lukeom Morganom osnovala je londonski dizajnerski kolektiv Supergroup. Morag Crichton Myerscough ujedno je prozvana i jednim od najznačajnijih dizajnera 2017. godine.

„Pitanja kojima se Morag bavi, vjerujem, u glavama su mnogih kreativaca, neizbježno je razmišljati kako naša djela utječu na ljude i imaju li zaista stvarni utjecaj na svijet. Posjetitelji festivala čut će razmišljanja jedne od najznačajnijih dizajnerica današnjice, Morag će iz nesvakidašnjeg kuta promišljanja govoriti o dizajnu i kreativnom radu.“, istaknuo je predsjednik uprave HURA-e Davor Bruketa.

Na predavanju u Rovinju pod nazivom “Forever Finding” Morag će otkrit zašto uvijek iznova propituje i analizira motive za kreaciju te na koji način njezina djela utječu na ljude.  U svojim životnim traganjima uvijek je u potrazi za odgovorima – možemo li napraviti mjesta za neočekivano te vjerovati svojim instinktima? Morag želi pronaći vrijeme za promišljanje o tome što i zašto stvara osjećaj magije te saznati imaju li projekti stvaran utjecaj na svijet. Sudionicima će govoriti na koji način radi s bojom, uzorcima i riječima te je li njima moguće izazvati radost i igru, potragu i pronalazak te život i smrt.
 
O Danima komunikacija:

Tehnologija i kreativnost teme su šestog izdanja nadolazećeg festivala. Iz godine u godinu Dani komunikacija bilježe sve veći porast posjetitelja i rast festivala po raznim pokazateljima. Uz  Morag, organizatori su  najavili ovogodišnje predavače: Susan Credle, jednu od najmoćnijih žena marketinške industrije, Brada Parscalea, direktora kampanje Donalda J. Trumpa, Mr. Binga vrhunskog ilustratora, arhitekta kontroverznih projekata, Graham Finka multimedijskog umjetnika i jednog od najnagrađivanijih kreativnih direktora koji „crta očima“, stručnjake za odnose s javnošću: Gabrielu Lungu, direktoricu agencije za konzalting WINGS i Hermesa Holma iz agencije PRIME Weber Shandwick te vrsne stručnjake, predavače koji će govoriti o korištenju umjetne inteligencije, augmented reality tehnologije, podacima i GDPR-u u službi kreativnosti - Christoffera Malmera, Olivera Kibblewhite i Sol Rogersa. Uz selekciju vrhunskih predavanja, na Danima komunikacija bit će proglašeni najbolji oglašivači i najbolje agencije u Hrvatskoj u sklopu nacionalnih strukovnih natjecanja – Effie za učinkovitost, IdejaX za kreativnost, Mixx za digital i Young Lions Croatia za mlade talente u industriji.
Za više informacija o Danima komunikacija posjetite službene stranice festivala www.danikomunikacija.com

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu