Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dolazi novi Volkswagen Passat i postaje svjetski rekorder

None Foto: Volkswagen 5

Vidljivo je da vanjski dizajn nije previše diran, većina promjena je ispod karoserije i Passat bi trebao postati najnapredniji Volkswagen na tržištu.

Volkswagen Passat će na proljeće probiti granicu od 30 milijuna prodanih primjeraka i tako postati prvi model srednje klase na svijetu kojem je to uspjelo. A svoj rekord Passat će dočekati u obnovljenom izdanju. Premijera redizajna je u ožujku, a na tržište novi Passat dolazi tijekom jeseni. Na fotografijama koje su već objavljene vidljivo je da vanjski dizajn nije previše diran, većina promjena je ispod karoserije i Passat bi trebao postati najnapredniji Volkswagen na tržištu.

The new Volkswagen Passat R-Line | Autor: MARTIN MEINERS Foto: MARTIN MEINERS

Apsolutna novost je sustav IQ drive zahvaljujući kojem Passat može djelomično samostalno voziti pri bilo kojoj brzini, od nula pa do 210 km/h. Osim toga, Passat donosi i revolucionarni upravljač koji registrira dodir vozača i predstavlja intuitivno sučelje za upravljanje sustavima automobila. Još jedan novitet je Emergency Steering Assist koji regulacijom kočenja povećava sigurnost pri izbjegavanju prepreka. Od Touarega su preuzeta LED Matrix svjetla. Uvodi se i treća generacija modularnog infotainment sustava, automobil će se moći otključavati mobitelom i biti čitavo vrijeme online.

The new Volkswagen Passat | Autor: Volkswagen Foto: Volkswagen

Obnovljeni su i motori. Hibridni sustav sad ima doseg 70 km na struju, a svi benzinski i dizelski motori imaju filter za čestice i već sad ispunjavaju norme za ispušne plinove koje će vrijediti do 2021. godine.

Komentari (77)
  • Opet skoro isti ko prethodni model iznutra

    11. 2. 2019,   13:01
  • Stvarno moraš bit lud da pored Serije 3 i C klase ti kupiš Passat

    11. 2. 2019,   12:51
  • Hehe, tehnologija ušminkavanja automobila ide među oblake, ali ono najbitnije ostaje isto i ne mjenja se već preko 100god. i čini neke korporacije toliko bogatim da mi se čini da ćemo još 100god ostati na toj tehnologiji.

    12. 2. 2019,   10:33