Obavijesti

Tech

Komentari 3

Drifteri i streetraceri ostavili cijeli čepinski aerodrom u dimu

Drifteri i streetraceri ostavili cijeli čepinski aerodrom u dimu
18

Europski i domaći drifteri te streetraceri palili su gume danju i noću cijeli pakleni oktanski vikend na pisti pored Osijeka gdje se vozila prva noćna street race utrka

VIDEO

Sportski aerodrom u Čepinu pored Osijeka bio je prošlog vikenda poprište ljutih okršaja europskih i domaćih driftera i streetracera. Iz inače mirnog slavonskoga gradića tako je danju i noću brujalo od buke monstruoznih bolida koji razvijaju i po 1000 KS, a stalno se i pušilo od dima spaljenih guma. 

U okviru europske serije King of Europe, koja prvi put gostuje u Hrvatskoj, vozači su se natjecali u dvije moderne i atraktivne discipline - driftu i street raceu. A obje podrazumijevaju paljenje guma pod pritiskom supersnažnih motora. Užarena atmosfera nije jenjavala dok su se na pisti natjecatelji izmjenjivali u raznim kategorijama, čak ni kad je pala noć.

Jer sunce je možda zašlo u Osijeku i temperatura zraka osjetno pala, no asfalt su užarenim do ranih jutarnjih sati držali natjecatelji utrke ubrzanja u prvom noćnom street raceu održanom na ovim prostorima. 

U nedjelju se još nije ni razdanilo, a pistu su preuzeli drifteri, koji su cijeli dan vozili domaću utrku CDC-a i europsku utrku KOE-a. Pobjedu su na kraju odnijeli Adam Kerenyi (KOE) i Bojan Kurbalija (CDC).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi noćni street race u Hrvatskoj

Utrka ubrzanja na čepinskom aerodromu ostat će upisana u povijest i kao prvi noćni street race održan u Hrvatskoj. Stanovnici Čepina te noći od buke motora nisu puno spavali, no većina ih je i onako bila na pisti. Bilo je tu svega, od fićeka s 550 KS do starih Kadetta sa 700 KS. Dojmovi se još prepričavaju, a pobjedu u najbržoj klasi i po danu i po noći odnio je Edvard Galić u svom kultnome Malibuu s 1000 KS. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle