Obavijesti

Tech

Komentari 20

Dron: Najkontroverzniji gadget koji možete dobiti za blagdane

Dron: Najkontroverzniji gadget koji možete dobiti za blagdane
1

Gadgeti na daljinsko upravljanje među najpopularnijim su božićnim poklonima - nekad su to bili autići, a danas bespilotne letjelice. Ipak, nisu svi oduševljeni.

VIDEO

Najpoželjniji poklon pod borom ne tako davno bio je autić na daljinsko upravljanje, a danas su to -  bespilotne letjelice, odnosno dronovi. 

Popularnost im se višestruko povećala zahvaljujući prihvatljivoj cijeni, snažnim baterijama koje im omogućuju da satima ostanu u zraku i kvalitetnim kamerama. Prema izvještajima britanskih trgovačkih lanaca, riječ je o jednom od najpoželjnijih poklona ovog Božića, čiji se broj prodanih primjeraka već mjeri u desecima tisuća.

Većina se na kupnju odlučila potaknuta gledanjem nekog originalnog filmića punog spektakularnih kadrova, kakvi su ove godine bili hit internetu, no, kako piše britanski The Telegraph, na pomolu je donošenje restrikcija koje bi mogle neugodno iznenaditi novopečene vlasnike.

Riječ je, dakako, o predviđenom valu pritužbi na kršenje privatnosti, jer mnogi će koristiti letjelice za mnogo opasnije radnje od pukog fotografiranja ili snimanja, kao što je primjerice špijuniranje partnera, susjeda, prijatelja i tome slično.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Već sad dolaze pritužbe, većinom od zabrinutih roditelja koji se boje da bi ovi gadgeti mogli biti korišteni za potajno snimanje njihove djece dok se igraju, a ako se njihovo korištenje ne regulira i ograniči, mnogi su zabrinuti mogućim korištenjem u terorističke svrhe.

U svakom slučaju, stručnjaci savjetuju da se suzdržite od kupovine ove vrste gadgeta kao dar jer dronovi, koliko god zabavni bili, mogu biti puno više od igračke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle