Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dronovima prvi put dostavili lijekove pacijentima kod kuće

None Foto: Reuters

Paketi veličine manje kutije za cipele spušteni su iz dronova koji su lebdjeli na visini od šest metara. Regulatori još "bruse" pravila po kojima će bespilotne letjelice operirati u američkom zračnom prostoru.

Dronovi multinacionalne poštanske kompanije UPS-a prvi su put dostavili lijekove u dvorište privatne kuće i u dom za starije osobe u SAD-u, objavila je tvrtka u utorak.

Letom u petak u gradu Caryju u Sjevernoj Karolini, podružnica UPS-a Flight Forward "potukao" je konkurente u utrci za to golemo tržište.

A Volocopter air taxi performs a demonstration in Singapore STIŽE ZA KOJU GODINU Futurističko rješenje za gužve: Taksijem letio iznad Singapura

Drugi dron dostavio je lijekove iz ljekarne CVS-a pacijentima na javnu površinu u sklopu doma za starije i nemoćne osobe.

Paketi veličine manje kutije za cipele spušteni su iz dronova koji su lebdjeli na visini od šest metara.

To su prvi takvi letovi izvedeni u sklopu programa koje je odobrila Savezna uprava za zračni promet.

Regulatori još uvijek "bruse" pravila po kojima će bespilotne letjelice operirati u američkom zračnom prostoru. Precizne smjernice očekuju se 2021.

Flight Forward i startup tvrtka Matternet potpisali su niz ugovora za dostavu bioloških uzoraka u nekoliko medicinskih ustanova.

VIDEO: LETEĆI RIBAR Golemi dron ga je dignuo iznad vode, pecao je i pijuckao pivo

Wing, operater dronova u vlasništvu Googleove tvrtke Alphabet, udružio se s lancem ljekarni Walgreens i Federalnim poštama (FedEx) radi kućnih dostava u Christiansburgu u Virdžiniji.

Komentari (5)
  • tako ti može dostaviti i eksploziv direkt kroz prozor u sobu.... pa ti ode Svetom Petru.

    6. 11. 2019,   09:42
  • Ovi dronovi ko i naši poštari, dostave a ne pozvone. Poštar paket iz Kine samo zatakne za kapiju i nestane.

    6. 11. 2019,   09:27
  • dronovi puno pomažu

    6. 11. 2019,   22:21