Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Elon Musk pri kraju s kopanjem tunela: Dat će besplatne vožnje

None Foto: Reuters/PIXSELL

Vožnje u prototipu Muskovog tunela bit će besplatne, a tunel bi mogao biti gotov za par mjeseci. Elon Musk inače želi povezati gradove poput Los Angelesa i San Francisca ili New York i Washington D.C.

Elon Musk objavio je na Instagramu snimku svojeg prvog tunela koji kopa ispod Los Angelesa i poručio kako će se za par mjeseci građani moći besplatno provozati tunelom. 

Naravno, njegova The Boring Company prvo će trebati dobiti dozvole regulatora, ali kako navodi, tunel je pri kraju. Snimka koju je podijelio otkriva pogled na dio tunelske cijevi, kojima bi se trebale kretati brze kapsule i omogućiti brzi transport s jednog na drugi kraj grada. 

MUSK ULOŽIO 100 MILIJUNA $ Bušenje nije 'dosadno': Musk kreće s tunelima ispod zemlje

Prototip je 3,2 kilometra duga cijev ispod zapadnog dijela grada, a Musk je rekao i da će sustav, jednom kad bude potpuno operativan, dati prednost kapsulama za pješake i bicikliste i to za cijenu manju od cijene autobusne karte. 

Musk je otkrio i kako su već krenuli radovi na liniji kojom bi povezali New York i Washington D.C., a nada se da će sljedeće godine početi raditi na vezi između San Francisca i Los Angelesa. Već je prije njegova kompanija objavila viziju tunelske mreže u kojoj bi se automobili, biciklisti ili pješaci s razine ceste spustili na električne tračnice kojima bi se transportirali među gradovima. 

Komentari (78)
  • gledao sam reportažu jedne talijanske tv, duže vrijeme snimali i iznutra cijeli taj "vlak" , kako to ide.. fenomenalno kako to čudovište iskopa tunel, i još automatki obloži zidove .

    11. 5. 2018,   18:05
  • Jel ima nešto s čim se ovaj ne bavi?

    11. 5. 2018,   17:12
  • Musk se ne uklapa u profil većine ovaca na ovom svijetu pa je sasvim normalno da mu se te ovce izruguju u komentarima!

    13. 5. 2018,   08:28