Obavijesti

Tech

Komentari 5

Empires & Allies: Može li nova igra spasiti posrnulu Zyngu?

Empires & Allies: Može li nova igra spasiti posrnulu Zyngu?
2

Nova igra dosta podsjeća na već jako popularne mobilne igre tog žanra. I ovdje se radi o postupnoj izgradnji sve jače baze zajedno sa zgradama i vojskom.

VIDEO

Posrnula Zynga na tržište je pustila novu igru za pametne telefone kojom se nada povratiti nekadašnju slavu. Riječ je igri Empires & Allies (Carstva i saveznici),  strategiji u realnom vremenu, koja nastoji na mobitele prenijeti iskustvo igranja kvalitetnih strategija na računalima.

Empires & Allies naizgled dosta podsjećaju na već jako popularne mobilne igre tog žanra Boom Beach ili War of Nations. I ovdje se radi o postupnoj izgradnji sve jače baze zajedno sa zgradama i vojskom. No, Zynga tvrdi da se dizajnom jako izdvajaju i da će biti superiorni na tom području, te biti najbliži klasičnim strategijama .

VIDEO

U tome im je najviše pomogao glavni developer igre Mark Skaggs, koji je slavu stekao na legendarnoj igri Command & Conquer Electronic Artsa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zynga

Ne tako davno Zynga je bila jedna od najmoćnijih kompanija koje produciraju igre za društvene mreže.

No, Zynga je izgubila značajan broj korisnika u odnosu na slavne dane FarmVillea. Lani je tvrtka izgubila 226 milijuna dolara i provela velike rezove i smanjila broj zaposlenih.

Dugo se zapravo za Zyngu nije čulo po nekom uspjehu pa nije ni čudno da kompanija isprobava i drugačije smjerove u potrazi za širom publikom.

FarmVille je pokrenut u lipnju 2009. i već u prvih šest tjedana je skupio 10 milijuna aktivnih igrača mjesečno. Na krilima Facebooka koji je donio mogućnost proširenja na velike baze korisnika Zyngina igra je 2013. godine dosegla 265 milijuna aktivnih igrača mjesečno. Čak 80 posto prihoda dolazilo je od igrača s Facebooka. No, Zynga i Facebook su se razišli 2013., a od tada kompaniji ide puno teže. Te su godine izgubili čak 50 posto igrača, kao i 400 milijuna dolara u procijenjenoj vrijednosti kompanije, pa su tada uslijedili i prvi valovi otkaza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Moletu jedite umjesto bakalara, a trlju frigajte za 'fritto misto'
FINA RIBA ZA SVAČIJI DŽEP

Moletu jedite umjesto bakalara, a trlju frigajte za 'fritto misto'

Manje popularna riba je jeftinija, a dostojna je zamjena za bakalar i lignje. Isprobajte frigane trlje, paštetu od molete i 'fritto misto' - neće vas 'udariti po džepu'