Obavijesti

Tech

Komentari 72

Esports prvenstvo Hrvatske: Igraj videoigre i osvoji nagrade

Esports prvenstvo Hrvatske: Igraj videoigre i osvoji nagrade

Novi projekt koji okuplja brojne profesionalce želi osvijestiti hrvatsku javnost o ogromnom socioekonomskom potencijalu gaming industrije te popularizirati ideju kako je vrijeme da videoigre krenemo shvaćati kao punopravni sport - što one već godinama ionako jesu.

VIDEO

Esports prvenstvo Hrvatske po mnogočemu je jedno od najambicioznijih natjecanja u videoigrama koje je ikada stiglo na ove prostore, i to sa ciljem osvještavanja javnosti o kompetitivnom igranju i gaming industriji općenito; točnije, njenom ogromnom potencijalu za doprinos brojnim sferama društva, poručuju organizatori iz tvrtke UVI Play.

Ovo višemjesečno događanje pod medijskim pokroviteljstvom gaming zajednice Lvl8. u biti se sastoji od tri turnira sa zasebnim nagradama, a njegova je kruna titula Esports prvaka Hrvatske za koju će se boriti obrazovne ustanove diljem zemlje. Organizatori tako sada na prijave pozivaju sve učenike osnovnih i srednjih škola, kao i studente na fakultetima. Natjecanja će obuhvaćati tri igre i jednako toliko žanrova: FIFA-u 19, League of Legends i Fortnite: Battle Royale.

Pokretanje videa...

Esports Prvenstvo Hrvatske Teaser 00:20

Prijave su otvorene veći dio ovog mjeseca, s time da će u ovoj fazi garantirano najbolje proći ekipe koje se registriraju među prvima jer te rane prijave biti će u potpunosti oslobođene kotizacija - unatoč činjenici da je ukupan broj timova ograničen. Odmah po završetku prijava kreće prva faza natjecanja u sve tri igre pogonjena platformom UVI Play, a veliko finale prvenstva najesen obećava spektakl za živu publiku u prostorijama Stabla znanja u Zagrebu, i to uz live prijenos.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sve ostale detalje o natjecanju popisuje službeni pravilnik Esports prvenstva Hrvatske.

Uz nagradni fond od pet znamenki, podršku A1 i brojni sadržaj za gledatelje, inicijativa želi iskoristiti momentum koji se već sada okuplja oko nje kako bi pokrenula širi diskurs o budućnosti videoigara u Hrvatskoj te ulozi koju ova industrija može i mora imati za boljitak svih članova Lijepe naše.

S jedne strane, ljudi koji imalo ozbiljno igraju videoigre i dalje se muče s time da ih društvo prizna kao ozbiljne sportaše koji se odriču i žrtvuju za svoje uspjehe, što je izazov koji je ne tako davno prošao i npr. šah. U drugu ruku, videoigre treba konzumirati odgovorno, s redovitim pauzama i bez pretjerivanja, baš kao što je to slučaj s mnogim medijima i brojnim drugim tipovima aktivnosti.

Lvl8. i UVI Play za svoj su prošli projekt poslali Mudju u oblake

Ti i vezani izazovi nisu novi, no za nastavak razvoja Esports scene i ostatka gaming industrije u Hrvatskoj, o njima i perspektivama s obje strane treba krenuti govoriti znatno otvorenije. Teško da postoji bolje vrijeme za pokrenuti takvu komunikaciju nego tijekom održavanja jednog višemjesečnog događanja koje će s premisom igara kao natjecateljskog sporta ionako već privući pozornost šire javnosti.
 
To je okvirna ideja iza Esports prvenstva Hrvatske i glavni razlog zašto su se UVI Play i Lvl8. odlučili na još jednu ambicioznu suradnju. Naime, novi projekt kreće samo nekoliko mjeseci nakon što su ova dva tima organizirala prvi PUBG turnir na svijetu 40 metara iznad zemlje, tj. ugostili Mudju, Malajskog Tapira i brojne druge slavne YouTubere iz regije na prvom Gaming in the Sky eventu u Zagrebu.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....