Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Esports Prvenstvo Hrvatske: Prenosimo 5. kolo Fortnitea

Novi petak, nova prilika da pratite kompetitivni Fortnite uživo!

Esports prvenstvo Hrvatske danas ulazi u svoj drugi mjesec, i to petim kolom Fortnite turnira koji još jednom komentira naš popularni YouTuber Archer7.

Prijenos počinje danas u 17:00 na YouTubeu i Twitchu, s time da gledatelji koji prate nove mečeve putem potonjeg servisa imaju priliku osvojiti brojne nagrade u chatu.

Organizatori iz tvrtke UVI Play nedavno su pojačali nagradni fond za online publiku prvenstva s jednom PlayStation 4 konzolom, a detalje možete saznati na gore priloženom Twitch streamu.

Uz Fortnite, Esports prvenstvo Hrvatske također obuhvaća i League of Legends turnir čije se peto kolo igra sutra, također uz prijenos(e) uživo. Ovaj je ždrijeb već ponudio neke itekako uzbudljive trenutke, a kao glavni favoriti za titulu državnih LoL prvaka u konkurenciji obrazovnih institucija nametnuli su se dečki s Fakulteta Organizacije i Informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Sljedeći mjesec također kreće i turnir u FIFA-i 19, no Lvl8. saznaje kako bi u suradnji s Electronic Artsom Esports prvenstvo Hrvatske u konačnici ipak moglo uključiti nadolazeću FIFA-u 20. Radi se o trećoj i posljednjoj disciplini prije velike završnice u Zagrebu koja je planirana za jesen, a održat će se u prostorijama Stabla znanja, odnosno Studentskom centru u Savskoj.

Iako je natjecanje prvotno zamišljeno uz simbolične kotizacije, organizatori su ih na kraju u potpunosti odbacili, tj. oslobodili sve natjecatelje bilo kakvog plaćanja za učestvovanje, i to ponajviše zahvaljujući glavnim sponzorima inicijative - Trikoderu, Shake&Takeu i Dorini.

Komentari (2)
  • Hoće li ikada biti turnir u Counter-Strike: Global Offensive?

    24. 8. 2019,   22:09
  • Gdje se mogu pogledati dosadašnji rezultati

    24. 8. 2019,   09:39