Obavijesti

Tech

Komentari 30

Europljani zablistali na showu u Americi: Žestoki start 2016.

Europljani zablistali na showu u Americi: Žestoki start 2016.
7

Najveće zvijezde Detroita su bez sumnje nova Mercedesova E-klasa i Volvo S90, impresivni automobili i budući ljuti rivali ujedno su među top zvijezdama godine

VIDEO

Turbopunjači, manja masa i motori, popularni downsizing nakon Europe zahvatio je i američke proizvođače.

Mnogi od njih hvale se da su njihovi novi modeli lakši i štedljiviji, no predstavu su im ponovo, kao mnogo puta do sada, pokvarili Europljani. Najveće zvijezde Detroita ove godine su bez sumnje nova Mercedesova E-klasa i Volvo S90, impresivni automobili i budući ljuti rivali ujedno su među apsolutno najvećim automobilskim zvijezdama ove godine.

Najnaprednije sigurnosne tehnologije i novi pristup multimediji, veliki zasloni, digitalni instrumenti i tehnologije poluautonomne vožnje kod ovih su automobila ispred snage motora ili brzine, a tako je i s mnogim drugim izlošcima u Detroitu. Automobili jednostavno sve više koncepcijski nalikuju pametnim telefonima i sličnim gadgetima, kod kojih je važnije koji ima veći zaslon i više funkcija. 

Tradicionalne američke vrijednosti brane tek rijetki pick-up automobili golemih dimenzija, mase i potrošnje, nasuprot kojima stoji sve moćnija ergela štedljivih plug in hibrida te raznoraznih modela s pogonom na struju, vodik, zrak ili neko drugo “gorivo” budućnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
NAIAS

Auto s potpuno novim pristupom

Za pogon su zaduženi isključivo 2-litreni turbomotori, dizelaši i benzinci od 190 od 320 KS, a vrh ponude je hibrid s 410 KS. Prepoznaje velike životinje na rubu ceste i sprječava potencijalno opasne nalete na njih.

NAIAS

Novo izdanje za luksuznu ikonu

Izgled je preslikan s C-klase i S-klase tako da je tri limuzine sada teško razlikovati na prvi pogled. U unutrašnjosti instrumente zamjenjuju HD zasloni, a do 200 km/h vozi gotovo samostalno i prati ostali promet.

NAIAS

Kia šokirala lošim izgledom koncepta

Nakon dugo vremena neka ružna Kia. Koncept velikog SUV-a dizajniran je kako bi se posebno ugodilo Amerikancima, no ni to nije uspjelo. Hibridni pogon ima 3,5 V6 motor s 270 KS i elektromotor sa 130 KS. Neki dijelovi su iz 3D printera

NAIAS

Audi H-Tron s pogonom na vodik

S ovim modelom Audi zapravo najavljuje budući Q6. Za pogon je zadužena struja iz gorivih ćelija i iz baterije, a motori imaju 150 i 136 KS. Auto je koncept, a do serijske proizvodnje sigurno neće doći.

NAIAS

I Nissan teškaša za utrku ima

Dok Amerikanci ponosno predstavljaju nove pick-up modele s downsizeanim V6 turbo umjesto V8 motorima, Nissan je u Detroit dovezao pravog monstruma. Titan Warrior je duži od 6 te viši i širi od dva metra, a može tegliti prikolicu od gotovo deset tona. Za pogon služi V8 turbodizelski motor od pet litara. Za sada je samo koncept.

NAIAS

Buick kao najava za novu Opel Calibru?

Da i Amerikanci mogu napraviti prekrasan automobil dokazao je Buick s agresivnom Avistom. Šuška se kako ovaj koncept zapravo predstavlja najavu za novi GM-ov model koji bi kod Opela bio na tragu legendarne Calibre. Koncept ima V6 motor s 406 KS.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle