Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Europske zemlje traže da se povuku neki modeli dizelaša

Njemačko ministarstvo prometa objavilo je prošlog mjeseca da će u sklopu istrage o emisijama štetnih plinova zatražiti povlačenje oko 100 tisuća Opelovih vozila

Nekoliko europskih zemalja zatražilo je od proizvođača automobila povlačenje pojedinih modela dizelskih automobila vezano za krivotvorenje podataka o emisijama štetnih plinova ili to namjeravaju učiniti, izvijestio je njemački tjednik Bild am Sonntag, ne navodeći izvore informacije.

Francuska je otkrila zabrinjavajuće karakteristike kod Nissanovog modela Juke kao i kod Renaultovih Captura i Kadjara, piše njemački list u nedjelju.

Nizozemska je zatražila povlačenje jednog Suzukijevog modela dok Italija nastoji ishoditi opoziv Fiatovog 550x-a, dodaje se u izvješću.

Predstavnici Fiata, Renaulta i Suzukija nisu odmah bili dostupni za komentar te informacije a u Nissanu je nisu željeli odmah komentirati.

Njemačko ministarstvo prometa objavilo je prošlog mjeseca da će u sklopu istrage o emisijama štetnih plinova zatražiti povlačenje oko 100 tisuća Opelovih vozila.

Komentari (6)
  • Ništa od auta na struju dok ne riješe problem sa baterijama: nedovoljnog kapaciteta, skupe, sporo se pune, glomazne, teške ...

    4. 12. 2018,   09:47
  • I sljedeci auto ce mi bit dizel.

    3. 12. 2018,   18:17
  • Po mom mišljenju rade te gluposti sa dizelašima samo da se ljudi odluče na kupnju auta na struju,koliko god sam na puti bilo to austrija,italija,njemačka NEMA tih električnih auta koliko se govori....da budem iskren u italiji nisam siguran ali nisam primjetio ni jednog.

    3. 12. 2018,   16:44