Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Facebook će vam prikazivati oglase ako i imate ad blocker

None Foto: Facebook

Facebook će uvesti promjene u načinu na koji prikazuju reklame na svojim stranicama kako bi bili otporniji na alate za blokiranje oglasa

Facebook želi korisnicima dodatno otežati blokiranje oglasa na svojim stranicama te kažu da su pronašli način da to čine i počet će ga koristiti uskoro. Poručili su kako njihovi oglasi i nisu tako naporni, ali da su ključni za njihovo preživljavanje te će ih forsirati i korisnicima koji ih žele izbjeći. To će postići promjenom dizajna oglasa koji bi trebao smanjiti učinkovitost raznih alata za njihovo blokiranje.

Naravno, ovakav stav Facebooka ima smisla. Njihove servise koristite besplatno, nitko vas ne tjera na nešto, a oni se financiraju oglasima - no bez obzira na to, ova će promjena naljutiti dio žestokih korisnika ad blockera. Da ublaže njihov bijes, korisnici će moći blokirati oglase određenih tvrtki ili interesa, odnosno smanjiti količinu stvarno neželjenih reklama i zadržati one personalizirane. 

I dok se na većini stranica oglasi jasno razlikuju od ostalog sadržaja, ali i u kodu same stranice i to prepoznaju alati za blokiranje oglasa, Facebook je odlučio iskoristiti svoju silinu i promijeniti način na koji se prikazuju oglasi unutar njihova koda, odnosno reklame će izgledati kao i ostali sadržaji na Facebooku, iako će i dalje imati oznaku sponzoriranog sadržaja. Naravno, to ne isključuje mogućnost da ad blockeri uskoro i sami nađu način da blokiraju i ovakve oglase, prenosi Verge.

Komentari (6)
  • Ja slabo koristim fb a sta ovi iz fb misle da oni koji su napravili ad blocker nece nac nacin da I te nove oglase blokiraju haha, ovi iz ad blpckera ce naci brze nacin da opet blokiraju reklame nego vi iz fb da to zaobidjete haha.

    10. 8. 2016,   13:17
  • Nece meni fb nista prikazivat. Tog zla sam se davno rijesio, jednom i za sva vremena!

    10. 8. 2016,   12:02
  • deinstaliran i blokiran Account .. pa neka rekramiraju

    11. 8. 2016,   11:19