Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Facebook ima 9 godina, a ovo je njegovih 25 prvih korisnika

None Foto: buzzfeed.com 25

Facebook je nedavno proslavio deveti rođendan povodom kojeg je objavljen popis prvih 25 korisnika na čelu kojeg je naravno osnivač Mark Zuckerberg

Facebook je nedavno proslavio deveti rođendan povodom kojeg je stranica buzzfeed.com objavila popis njegovih prvih 25 korisnika. 

25. Amie Broder na Harvard je došla dvije godine prije osnivača, a u New Yorku je upisala pravni fakultet, te je radila u odvjetničkom uredu  Simpson Thacher. Prošle godine proglašena je zvijezdom u usponu na području poreznih zakona.

24. Ada McMahon živi u New Orleansu i radi za Bridge the Gulf, udruženje građana novinara koji prikupljaju priče iz Meksičkog zaljeva nakon uragana Katrina, a piše i blog za Huffington Post.

23. Billy Olson bio je Zuckerbergov cimer. Za razliku od svojih cimera, među kojima su bili i Hughes i Moskovitz, Olson nikad nije diplomirao na Harvardu. Uzeo je pauzu i nije se vratio, a danas je vatrogasac u rodnom gradu. 

22. Hilary Scurlock Cocalis radila je u Bleasher Reportu, a danas je marketinški menadžer za MiresBall, agenciju iz Sand Diega. 

21. Greg Friedman radi u tvrtki E.D.Shaw, a na Harvardu je upoznao buduću suprugu s kojom je bio partner u kemijskom laboratoriju.

20. Joe Green pomagao je Zuckerbergu oko prvog projekta Facemash, nakon čega mu je otac zabranio daljnju suradnju s Markom. Bila je to vrlo skupa zabrana, ali iako se nije obogatio na Facebooku, osnovao je tvrtku Causes and NationBuilder.

19. Eduardo Saverin posvađao se sa Zuckerbergom nakon čega se njegov udio u Facebooku drastično smanjio. Ipak zaradio je milijarde na dionicama, a zgražanje Amerikanaca izazvao je kada se odlučio preseliti u Singapur. 

18. Ebonie Hazle nakon Harvarda upisala je pravo na Columbiji te je nekoliko godina radila u uredu Gibson Dunn.

17. Alana V. Davis diplomirala je na Harvardu i danas radi za tvrtku Walt Disney.

16. David Hammer se nakon završetka studija odlučio za Google umjesto Facebooka. Prilikom prijave za posao u Googleu napisao je esej o izgradnji Facebook platforme. 

15. David Jakus bio je, poput Zuckerberga, a 2003. je sudjelovao i na natjecanjima. Radio je u jednoj privatnoj tvrtki, a nakon  šest godina nedavno se vratio školovanju.

14. Colin Jackson bio je član Zuckerbergovog bratstva, a oduvijek je želio studirati biologiju. Ipak, nekoliko godina nakon diplome shvatio je da želi raditi direktno s pacijentima, pa sada studira medicinu.

13. Kang-Xing Jin na prvoj je godini faksa  pohađao računalstvo sa Zuckerbergom. Facebook timus e pridružio nakon diplome gdje je radio na News Feedu, a ubrzo je postao direktor oglasa.

12. Sarah Goodin prva je žena ove društvene mreže, kojoj je Facebook na početku bio samo oblik zabave koji su koristili njezini prijatelji. 

11. Samyr Laine i danas je u kontaktu s cimerom iz brucoških dana, Zuckerbergom uglavnom preko Facebooka. Bavi se skokom u dalj, a 2012. godine natjecao se za Haiti na olimpijskim igrama. On je i odvjetnik.

10. Zach Bercu tvrdi da je njegovih proteklih osam godina bilo izuzetno. Nakon što je završio medicinu godinu dana je proveo u Izraelu i tečno naučio hebrejski, a danas radi na odjelu radiologije u jednoj bolnici. Rekao je da je za vrijeme studiranja, bilo osobno, bilo putem Facebooka, stekao neka od najljepših prijateljstava.

9. Manuel Antonio Aguilar sebe naziva socijalnim poduzetnikom, a trenutno se bavi obnovljivim izborima energije. Njegova tvrtka ima sjedište u Gvatemali, a, kako tvrdi, na Harvardu je upoznao neke od najboljih prijatelja.

8. Andrei Boros radio je u JP Morganu, a danas je u Londonu u tvrtki Trafalgar.

7. Mark Kaganovich bavi se računalnom biologijom i osnovao je svoju tvrtku SolveBio.

6. Colin Kelly studirao je pravo, a kada je 2010. godine kupio stan ugostio je novinare New York Timesa zbog jeftinog preuređenja interijera. 

5. Andrew McCollum zaslužan je za prvi Facebookov logo s Al Pacinom. 

4. Arie Hasit nakon diplome se preselio u Izrael, gdje se sada školuje za rabina. Radi sa židovski omladinski pokret NOAM, a koristi Facebook kako bi promovirao svoju neprofitnu organizaciju. 

3. Dustin Moskovitz jedan je od osnivača Facebooka, koji je napustio 2008. godine da bi se posvetio Asani, aplikaciji za koju se nadam da će jednog dana zamijeniti e-mail. 

2. Chris Hughes, nekadašnji glasnogovornik Facebooka, iz tvrtke je otišao 2008 godine kako bi vodio online kampanju Bracka Obame. Rekao je kako je rad sa Zuckerbergom izazovan i da nikada ne znaš sviđa li mu se ili ne to što radiš. 

1. Mark Zuckerberg 

Komentari (134)
  • danas medu mladima onaj tko na fbu nema bar 50 likeova na profilnoj ili u 7 minuta ne skupi bar 10 na statusu je ponizavan,omalovazavan i nebitan u drustvu pa takva djeca zavrse na psihijatriji...pucajte mi minuse ako zelite , znam jedno takvo djete..ocajno...

    7. 2. 2013,   22:08
  • Fejs je odlična stvar, samo se treba znati koristiti. Blokirajte sve igrice, sve spamere koji pišu 50 statusa dnevno, sve curice koje se tagaju 10 puta dnevno na sliku, da joj lajkaš, obrišite sve nepotrebne ljude. Maksimalno 100 ljudi, kolege s faksa, nekoliko prijatelja iz srednje, prijatelje i ljude istog interesa (npr motorist ste, pa imate motoriste za frendove). Facebook je zakon. Imamo zatvorenu grupu mi iz faksa, lijepo se dogovorimo oko svega. Nažalost, današnji problem je trend koje su postavile neke curice, da moraš imati 100 lajkova na profilnoj i 50 na svakom statusu... To je nažalost tužno, svi su se pretvorili u lajk robote...

    7. 2. 2013,   22:21
  • lajk ako mislite da je fejs pokvario ljude xD

    7. 2. 2013,   22:36