Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Facebook u 18 sati javlja kome su podaci bili zloupotrebljeni

None Foto: Dado Ruvic

Facebook je na meti kritika otkad je suosnivač tvrtke Cambridge Analytica, koja se bavi obradom podataka, otkrio da su informacije o više desetaka milijuna korisnika Facebooka preuzete bez njihova pristanka

 Korisnici Facebooka će u 18 sati po hrvatskom vremenu saznati jesu li među 87 milijuna onih čije je podatke koristila Cambridge Analytica, prenosi u ponedjeljak BBC. 

Svaki korisnik te društvene mreže dobit će jednu ili dvije notifikacije o tome jesu li upotrijebljeni njihovi podaci. 

Facebook će korisnicima javiti i koje aplikacije koriste i kakve su podatke one prikupile. Tehnološki div je uoči istrage suspendirao i tvrtku Cubeyou.

Istraživat će se je li ta tvrtka za analizu podataka prikupljala informacije za akademske, a potom ih koristila u komercijalne svrhe, u suradnji sa sveučilištem u Cambridgeu. 

Facebook je na meti kritika otkad je suosnivač tvrtke Cambridge Analytica, koja se bavi obradom podataka, otkrio da su informacije o više desetaka milijuna korisnika Facebooka preuzete bez njihova pristanka i korištene u političkim kampanjama.

 

Komentari (11)
  • Nadam se da je i moj profil među njima. Da i od mene neke koristi, pa da pokažem starom i kažem: ha, evo ti sad na. Nije tvoj sin obični dr*ađija.

    9. 4. 2018,   16:51
  • Svi mi koji nismo dobili nijednu notifikaciju.

    9. 4. 2018,   18:37
  • Bilo bi ljepo da sam na listi. Pokrecem tuzbu da se useru

    9. 4. 2018,   16:44