Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Fanovi bijesni, autori priznali: 'Imamo previše Pokemona'

Došao je i taj dan: broj džepnih čudovišta postao je toliko velik da ni developeri ni sami Nintendo više ne mogu pratiti sve, a Pokémon fanovi nisu sretni.

Došao je i taj dan kada su iz studija Game Freak poručili da imaju jednostavno previše Pokémona da svima posvete kvalitetnu količinu pažnje u budućim igrama. Tako nadolazeća ekskluziva za Nintendo Switch, Pokémon Sword and Shield, neće podržavati svih preko 800 džepnih čudovišta koje su kreatori serijala osmislili u posljednje 22 godine.

Ovo će tako biti prvi glavni nastavak serijala u kojemu ni na koji način neće biti moguće igrati s baš svakim Pokémonom, neovisno o tome što napravite i kojim servisima povežete igru s njenim prethodnicama. Brojni obožavatelji popularne franšize loše su reagirali na tu informaciju te krenuli kritizirati Nintendo i Game Freak na društvenim mrežama, spominjući argumente koji variraju od lijenosti do nesposobnosti.

Pogledajte kako noob pogađa Nintendo terminologiju

Producent igre Junichi Masuda nedavno je za američke medije izjavio kako je Game Freak oduvijek znao da "neće moći zauvijek podržavati sve Pokémone" te zaključio kako je Sword and Shield "dobar trenutak" za označavanje početka tog scenarija. Nova Galar regija igre koja je napravljena po uzoru na Ujedinjeno Kraljevstvo tako će predstaviti još nepoznati broj novih kreatura, no razvojni studio poručuje kako i dalje planira vratiti mnoga obožavateljima omiljena bića.

Masuda također citira tehnička ograničenja kao jedan od glavnih razloga iza ove nepopularne odluke; s prelaskom na Switch konzolu, developeri su primorani raditi likove i animacije u puno većoj kvaliteti, što usporava razvoj, tako da smanjenje broja ukupno podržanih stvorenja znatno olakšava sami proces izrade igre.

Pokémon Sword and Shield stiže na Nintendo Switch 15. studenog. Oni najzagriženiji fanovi serijala ustrajni u naumu da nastave održavati svoju kolekciju na životu tako će u narednim godinama biti primorani oslanjati se na Pokémon Home aplikaciju koja nije puno više od pukog virtualnog izloga vrlo ograničene funkcionalnosti.

S druge strane, ova suludo popularna franšiza i dalje se širi nekonvencionalnim smjerovima, a njena sljedeća postaja jest - vaša spavaća soba.

Komentari (16)
  • Takvi izgovori su za malu djecu, koji su vecinom i korisnici tj kupci ovih igrica. Cuj previse ih je za animaciju, a imaju jednu od najjacih fransiza na svijetu, milijarde okrecu, a kao puno im angazirati desetak animatora hahahahahah de molim te :D Pokemon igrice su najrecikliranija smeca, svaka im je maltene ista i preslika prosle, ne trude se niti malo nesto inovativno izbaciti. Mozda igru sa jacom grafikom za PS4, znaci muzu fanove jer shvacaju da su vecina mala djeca. Tuzno jbg, RPG Pokemon igrica na PS4 bi mogla biti napravljena da bude teska brutala, samo Game Freak to ne zeli, bolje im je reciklirati smece i izbacivati svake druge godine nekakvu "totalno novu" igru.

    20. 6. 2019,   10:54
  • Yugioh majka...

    19. 6. 2019,   21:46
  • Molio bi vas da stavite nove vruće vijesti za igru Pokemon GO.

    6. 10. 2019,   12:41