Obavijesti

Tech

Komentari 17

Fanovi bijesni, autori priznali: 'Imamo previše Pokemona'

Fanovi  bijesni, autori priznali: 'Imamo previše Pokemona'

Došao je i taj dan: broj džepnih čudovišta postao je toliko velik da ni developeri ni sami Nintendo više ne mogu pratiti sve, a Pokémon fanovi nisu sretni.

VIDEO

Došao je i taj dan kada su iz studija Game Freak poručili da imaju jednostavno previše Pokémona da svima posvete kvalitetnu količinu pažnje u budućim igrama. Tako nadolazeća ekskluziva za Nintendo Switch, Pokémon Sword and Shield, neće podržavati svih preko 800 džepnih čudovišta koje su kreatori serijala osmislili u posljednje 22 godine.

Ovo će tako biti prvi glavni nastavak serijala u kojemu ni na koji način neće biti moguće igrati s baš svakim Pokémonom, neovisno o tome što napravite i kojim servisima povežete igru s njenim prethodnicama. Brojni obožavatelji popularne franšize loše su reagirali na tu informaciju te krenuli kritizirati Nintendo i Game Freak na društvenim mrežama, spominjući argumente koji variraju od lijenosti do nesposobnosti.

Pogledajte kako noob pogađa Nintendo terminologiju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Producent igre Junichi Masuda nedavno je za američke medije izjavio kako je Game Freak oduvijek znao da "neće moći zauvijek podržavati sve Pokémone" te zaključio kako je Sword and Shield "dobar trenutak" za označavanje početka tog scenarija. Nova Galar regija igre koja je napravljena po uzoru na Ujedinjeno Kraljevstvo tako će predstaviti još nepoznati broj novih kreatura, no razvojni studio poručuje kako i dalje planira vratiti mnoga obožavateljima omiljena bića.

Masuda također citira tehnička ograničenja kao jedan od glavnih razloga iza ove nepopularne odluke; s prelaskom na Switch konzolu, developeri su primorani raditi likove i animacije u puno većoj kvaliteti, što usporava razvoj, tako da smanjenje broja ukupno podržanih stvorenja znatno olakšava sami proces izrade igre.

Pokémon Sword and Shield stiže na Nintendo Switch 15. studenog. Oni najzagriženiji fanovi serijala ustrajni u naumu da nastave održavati svoju kolekciju na životu tako će u narednim godinama biti primorani oslanjati se na Pokémon Home aplikaciju koja nije puno više od pukog virtualnog izloga vrlo ograničene funkcionalnosti.

S druge strane, ova suludo popularna franšiza i dalje se širi nekonvencionalnim smjerovima, a njena sljedeća postaja jest - vaša spavaća soba.

Pokretanje videa...

Pokemon Sword & Shield - Prvi Trailer 02:13
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija