Obavijesti

Tech

Komentari 3

Fanovi se razljutili: FM 2020 najbolje će raditi na - Stadiji

Fanovi se razljutili: FM 2020 najbolje će raditi na - Stadiji

Novi Football Manager još nije niti izašao, a već se našao u središtu kontroverzi zbog novog partnerstva Sports Interactivea i Googlea.

VIDEO

Football Manager 2020 imat će najbolje performanse na Google Stadiji, cloud gaming platformi koju tehnološki div iz Kalifornije opisuje kao revoluciju koncepta videoigara.

Sports Interactive i matična mu Sega to su potvrdili u sklopu službene najave ovog naslova koji također dolazi i na računala te Android i iOS tablete (puni port), kao i mobitele (zasebno, pojednostavljeno izdanje).

Pogledajte najavu novog nastavka jednog od najslavnijih nogometnih serijala ikada:

Pokretanje videa...

Football Manager 2020 najava 00:48

Vijest je to koja je neugodno iznenadila poklonike ovog kultnog serijala simulacija nogometnog menadžmenta, tako da se ovih dana na društvenim mrežama mogu pročitati komentari koji variraju od nevjerice do uvreda. Stadija i dalje nije dostupna u većini svijeta, a zemlje u kojima je Google tehnički lansirao ovu "konzolu u oblaku" za sada su ograničene na svega nekoliko tisuća igrača koji de facto rade kao testeri nadolazećeg servisa.

I dok je dio negativnih reakcija možda rezultat neznanja jer nije realno očekivati da se čak i najmoćnija računala mogu nositi sa snagom farme servera, što je "mozak" Googleove platforme, mnogi igrači također su nezadovoljni činjenicom kako će tehnološki superiorna verzija Football Managera 2020 koja će bez problema vrtiti dvoznamenkast broj liga u isto vrijeme također biti i jedina koja će vas prisiljavati na igranje kontrolerom.

U svojih 15 godina postojanja, FM serijal rijetko je kada dolazio na konzole, a tim se prilikama u pravilu držao prijenosnih platformi kao što su PlayStation Portable. Te igre nisu doživjele pretjerano topli prijem ni publike ni kritike, a one koje su pak pokušale dočarati život nogometnog menadžera na kućnim konzolama najbolje je opisati kao apsolutne debakle.

To je npr. slučaj s Football Managerom 2006 za Xbox 360, dobrim dijelom zbog izuzetno nespretnih kontrola. Beskrajni izbornici ovih igara jednostavno nisu idealna sučelja za uređaje koji ne podržavaju računalne miševe, ili barem nemaju ekrane osjetljive na dodir, tako da ostaje za vidjeti može li britanski studio ove godine pronaći rješenje tog problema.

Football Manager 2020 izlazi u studenom, a točan datum njegovog debija trebao bi biti poznat do kraja mjeseca. Do tada će se već odigrati i državno natjecanje u FIFA-i 20. Taj turnir održava se u sklopu Esports prvenstva Hrvatske, a kreće krajem rujna, dok se finale planira najesen u prostorijama Stabla znanja, tj. zagrebačkog Studentskog centra.

FIFA 19 savjeti profesionalca - Malajskog Tapira

Pokretanje videa...

Malajski Tapir FIFA 00:24
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle