Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ferrari pretvorili u palačinku: Carinici ga smrvili buldožerom

None Foto: XinHua/Pixsell

Osim Ferrarija, u velikoj akciji uništili su i druge vrijedne stvari, među kojima je bilo najviše elektroničkih uređaja poput televizora i računala. Smatraju da su poslali dovoljno veliko upozorenje krijumčarima

Prodajom predmeta zarađuje se novac, a prodajom skupih predmeta puno novca. Zvuči jednostavno, međutim, nije to svima jasno.

Umjesto da ga prodaju, od Ferrarija koji su zaplijenili filipinski carinici buldožerom su napravili 'palačinku'.

I dok su sami radnici u nevjerici promatrali komadiće ostataka skupocjenog automobila, državni birokrati zadovoljno su popisivali kako je sve učinjeno prema propisima. Carinski povjerenik Rey Leonardo GuerreroJesus Melchor Quitain, službenik Ureda specijalnog pomoćnika predsjednika, izrazili su svoje zadovoljstvo učinjenim.

Plavi Ferrari pronašli su 13. svibnja u luci Manila. Nije imao sve dijelove jer su krijumčari smatrali da će ga tako lakše prevesti preko granice. Carinici su ga proglasili napuštenim te ga oduzeli. 

Osim Ferrarija, u velikoj akciji uništili su i druge vrijedne stvari, među kojima je bilo najviše cigareta te strojeva za njihovu izradu. Smatraju da su poslali dovoljno veliko upozorenje krijumčarima.

- Neki su nas kritizirali da smo sve to trebali prodati kako bi država zaradila neki prihod, ali po našim istraživanjima ovako smo poslali veću poruka krijumčarima - objasnila je Vincenta Maronilla, pomoćnica carinskog povjerenika .

Komentari (21)
  • kod nas ga se nebi usudili taknut da su našli u luci, mislili bi ili je horvatinčićev, ili mamićev, ili sanaderov...

    24. 7. 2019,   00:59
  • Enzo Ferrari se okreće u grobu...

    23. 7. 2019,   20:12
  • Nego sta, tako se rigorozno provode zakoni, a ne kao kod nas krijumcarenu robu oduzmu a onda da prodaju..

    23. 7. 2019,   22:11