Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

FIFA 20 dobila ulični nogomet: 'To je kao dvije igre u jednoj'

Electronic Arts otkrio je nove informacije o uličnom nogometu koji će FIFA 20 ponuditi u sklopu tzv. Volta Football moda.

FIFA 20 dizajnirana je kao dvije igre u jednoj, ustvrdio je to jedan od EA-ovih producenata koji je ovaj tjedan za američke medije progovorio o nedavno najavljenom nastavku megapopularnog serijala nogometnih simulacija.

Jeff Antwi, čovjek zadužen za razvoj novog Volta Football moda, objasnio je kako EA Sports već dugi niz godina želi vratiti FIFA-u na ulice, odnosno emulirati nekoć popularnu FIFA Street franšizu čiji je zadnji nastavak izašao sada već davne 2012. Razvojni tim zadužen za igru želio je s Volta Footballom ponuditi "sasvim novu nogometnu kulturu" i oplemeniti moderno FIFA iskustvo, tvrdi Antwi.

Ovaj će mod također biti nešto jednostavniji za igranje od klasičnih FIFA utakmica zbog pojednostavljenih kontrola, a činjenica da ga pogoni isti engine (Frostbite) također garantira donekle realistične animacije raznoraznih trikova, glavnog obilježja uličnog nogometa, barem u EA-ovoj izvedbi.

Nedostatak noviteta jedna je od glavnih kritika koje je FIFA 19 prošle jeseni dobila od publike i kritike, tako da bi ogroman mod posvećen uličnom nogometu mogao rezultirati puno većim ocjenama, ali i zadovoljnijim igračima. Neovisno o tome kako Volta Football u konačnici bude prihvaćen, Antwijevi komentari sugeriraju kako EA u bližoj budućnosti nema planova za ponovno oživljavanje FIFA Street serijala.

Komentari (5)
  • sta je bolje fifa ili pes nisam nikad skontao razliku

    19. 6. 2019,   17:56