Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Fijasko Apple Watcha? Kupci mlako reagirali na pametni sat

None Foto: Reuters/Pixsell 3

Analitičari koji su predvidjeli da će Apple tijekom 2016. prodati 24 milijuna satova, svoju prognozu naglo su spustili na 21 milijun i to zbog mlake reakcije kupaca

Prva pošiljka Appleovih satova rasprodana je u samo sat vremena nakon što je postala dostupna. Tako je bilo u travnju ove godine i mnogima se činilo da se "dan po jutru poznaje". No, izgleda da budućnost najnovije Appleove uzdanice ipak nije tako ružičasta.

Analitičari koji su predvidjeli da će Apple tijekom 2016. prodati 24 milijuna satova, svoju prognozu naglo su spustili na 21 milijun i to ponajprije zbog mlake reakcije kupaca, javlja Daily Mail.

Interes kupaca za pametni sat trenutačno je jednak interesu za pomalo posrnule multimedijalne plejere iPod-e što nikako nije dovoljno za značajniji uspjeh. 

- Potražnja za Appleovim satovima rapidno pada. Do kraja godine kompanija bi ih mogla prodati 10,5 milijuna što je za 500.000 manje od početnih procjena - rekao je analitičar  Andy Hargreaves.

Za usporedbu, Apple je prodao 10 milijuna iPhonea 6 i 6 Plus u prvom vikendu, a do kraja prošle godine brojka se popela na 74,5 milijuna prodanih primjeraka. 

Čini se da ljudima koncept "umanjenog smartphonea" na ruci zasad nije dovoljno primamljiv, sve dok im onaj koji nose u džepu pruža puno više mogućnosti. 

Unatoč dostupnim uređajima renomiranih proizvođača poput Applea, Samsunga, Motorole...pametni satovi na rukama i dalje su prava rijetkost. 

Komentari (12)
  • ..ugušila ih prodaja ovih od 79,99 uz expres....;-))

    3. 7. 2015,   12:20
  • Kada su ipak ljudi pametniji od toga sata

    3. 7. 2015,   13:31
  • Ja imam pametni sat - uvijek zna koliko je sati.

    3. 7. 2015,   13:06