Obavijesti

Native sadržaj

FINA, pošta, kiosci, internet: Gdje se isplati plaćati račune?

FINA, pošta, kiosci, internet: Gdje se isplati plaćati račune?

U vrijeme kad sve više građana svaku kunu okrene nekoliko puta prije odluke o potrošnji, mudro je štedjeti i na plaćanju. Građani preferiraju plaćati račune u pošti, Fini i internet bankarstvom

VIDEO

U vrijeme kad sve više građana svaku kunu okrene nekoliko puta prije odluke o potrošnji, mudro je štedjeti i na plaćanju. Istraživanja provedena posljednjih godina pokazala su kako građani preferiraju plaćati račune u pošti, Fini i internet-bankarstvom, pokazala su istraživanja posljednjih godina.

Pogotovo su se internet bankarstvo i m- bankarstvo pokazali kao najisplativije opcije koje preferira mlađa, obrazovana i urbana populacija. 

Među najjeftinijm opcijama za plaćanje je definitivno trajni nalog.

- Velika prednost plaćanja trajnim nalogom je ušteda vremena – nema potrebe za čekanjem reda u poslovnici banke. Tu je i isplativost - manja naknada za izvršenje ili izvršenje potpuno bez naknade. Uz trajni nalog st sigurni da će sv eobveze biti podmirene na vrijeme, a smanjenjem broja ispisa papira istodobno smo i ekološki osviješteni  – nabraja prednosti Ivan Jurina viši stručni suradnik za račune, štednju i transakcijske servise Addiko banke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trajni nalozi za sve, a uz njih nema kašnjenja

Možete ugovoriti plaćanje redovite fiksne pristojbe za televiziju, internet ili struju. Također, moguće je plaćati i račune koji nemaju fiksan iznos plaćanja. S trajnim nalogom u bankama puno je jednostavnije kontrolirati plaćanje troškova.

Trajni nalog dobar je odabir i za plaćanje nekih drugih usluga, poput članarine u teretani, plaćanje naknade za vrtić u koji ide vaše dijete ili anuitete kredita.

Sve više podstanara i najmodavaca ugovara upravo ovakav oblik plaćanja. Nema više neugodnih situacija kucanja na vrata zbog nenamjernog kašnjenja s plaćanjem stanarine, nema više brige da li je račun podmiren ili nije... Dugoročno to donosi više reda u odnosu zbog čega ste i vi i najmodavac zadovoljniji.

Roditelji biraju trajni nalog za uplatu džeparca djetetu koje živi u drugom gradu gdje pohađa fakultet, a mnogi biraju ovaj način uplate da se osiguraju kako bi svaki mjesec doista nešto i stavili na štedni račun.

Za otvaranje trajnog naloga potrebno je nekoliko koraka – vi zapravo dajete zadatak banci da, u jednakim ili različitim iznosima sukladno dogovorenim uvjetima plaćanja, umjesto vas obavlja redovito plaćanje. Za trajni nalog možete imati u banci otvoren tekući, žiro, devizni ili kunski štedni račun. Nalog se može ugovoriti u svim poslovnicama banke, putem mobilnog ili internetskog bankarstva i sami birate datum isplate sredstava.

Ukoliko otvorite Pametni tekući račun u Addiko banci uz ugovaranje trajnog naloga dobivate i smartphone Acer Liguid Zest s kojim možete u svakom trenu putem mobilnog bankarstva provjeriti promete na svojim računima.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Samo pravi filmofili znat će odgovore na ovih 6 pitanja
TESTIRAJTE ZNANJE

Samo pravi filmofili znat će odgovore na ovih 6 pitanja

Znate li tko stoji iza poznatog, Zlatnom palmom nagrađenog, filma Parasite ili koji je hrvatski film briljirao na prestižnom filmskom festivalu u Cannesu? Riješite kviz i provjerite koliko zapravo poznajete filmsku industriju

Burna povijest najprestižnijeg filmskog festivala na svijetu
SEKS, LAŽI I VIDEOVRPCE

Burna povijest najprestižnijeg filmskog festivala na svijetu

Poznati filmski festival u Cannesu prvi je put održan 1946., a od samog početka prate ga razni skandali. Burna politička zbivanja i intrige nerijetko su obilježavali ovaj događaj, a evo još nekoliko zanimljivosti
Štednja premašila 290 milijardi kuna - evo što kažu Hrvati
PITALI SMO VAS

Štednja premašila 290 milijardi kuna - evo što kažu Hrvati

Kažu da nismo štedljiva nacija, ali izgleda da stvari idu nabolje. Hrvati sve više štede, a to potvrđuju i brojke, čiji se iznos popeo za nekoliko milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu