Obavijesti

Tech

Komentari 2

Fortnite igrači tužili Epic za nemar zbog hakiranih profila

Fortnite igrači tužili Epic za nemar zbog hakiranih profila

Studio Epic Games našao se na udaru nove tužbe izazvane posljednjim hakerskim napadom na Fortnite igrače.

VIDEO

Nova tužba podnesena u Sjevernoj Karolini tereti Epic Games za nemar koji je potencijalno kompromitirao milijune igrača njegove popularne igre Fortnite.

Američki studio u siječnju je priznao kako je bug u njegovom kodu rezultirao incidentom nepoznatih razmjera, a kolektivna tužba optužuje ga za nepravovremenu reakciju, tvrdeći kako tvrtka do danas još uvijek nije obavijestila potencijalno kompromitirane igrače.

Tužitelji navode kako je napad rezultirao vjerojatnim otkrivanjem njihovih osobnih podataka hakerima te da su zbog toga već davno trebali biti obaviješteni o istom.Epic još uvijek nije komentirao slučaj koji je pokrenula odvjetnička tvrtka Franklin D. Azar & Associates. Malo je vjerojatno da studio doživi sličan eksces u budućnosti, a de facto nemoguće da bude odgovaran za identičan propust s obzirom kako su mane u njegovom kodu koje su omogućile uspješnu izvedbu ovogodišnjeg napada promptno ispravljene.

Fortnite je i dalje jedna od najigranijih videoigara na svijetu čija je kompetitivna scena nedavno označila novo poglavlje esporta nakon što je Epic uložio milijune američkih dolara u nagradni fond svojeg posljednjeg svjetskog prvenstva.

Također se radi i o jednoj od tri igre obuhvaćene Esports prvenstvom Hrvatske, novom inicijativom tvrtke UVI Play koja uz medijsku podršku Lvl8.-a nastoji skrenuti pozornost na igre kao punopravni sport te velik ekonomski potencijal domaće gaming industrije, ali i važnost odgovornog uživanja u interaktivnoj zabavi koje ne stoji na putu uravnoteženom životnom stilu.

Zahvaljujući naknadnom dogovoru organizatora s glavnim sponzorima događanja, Trikoderom, Dorinom i Shake&Takeom, svi sudionici Esports prvenstva Hrvatske natječu se besplatno, tj. u cjelosti su oslobođeni plaćanja kotizacija. Finale ovog pretežno online natjecanja održat će se najesen u prostorijama Stabla znanja u zagrebačkom Studentskom centru, uz živu publiku i live prijenos.

Pokretanje videa...

00:33
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle