Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Fortnite uživo: Treće kolo Esports prvenstva Hrvatske

Esports prvenstvo Hrvatske nastavlja se s trećim kolom Fortnitea, a približavamo se i državnom FIFA 19 turniru.

Novi petak - novo kolo Esports prvenstva Hrvatske! Prvo natjecanje svoje vrste u organizaciji tvrtke UVI Play i gaming zajednice Lvl8. sada već provjereno svakog tjedna dostavlja eSportski sadržaj bez ikakvog presedana na našim prostorima, i po pitanju opsega i produkcijske kvalitete.

Prethodna su kola već dostavila nemali broj uzbudljivih trenutaka, tako da očekivanja nastavljaju rasti. Danas i po prvi put možete birati želite li uživo pratiti ovo događanje putem Twitcha ili YouTube - što je bio jedan od najčešćih zahtjeva publike koji su ovih dana došli do Lvl8.-a i UVI Playja.

U komentatorskoj stolici još jednom sjedi poznati hrvatski YouTuber Archer7, a a režiju potpisuje Lvl8.


Osim Fortnitea, Esports prvenstvo Hrvatske također obuhvaća League of Legends, MOBA klasik koja i nakon gotovo punih deset godina i dalje jedna od najigranijih igara na svijetu. U sklopu istog prvenstva održat će se i državni FIFA 19 turnir koji kreće uskoro; a sve tri okosnice ovog dogaTđanja usmjerene su prema obrazovnim institucijama u Hrvatskoj te ideji promicanju videoigara kao punopravnog sporta, ali i eksplozivno rastućeg segmenta velikog potencijala za domaću privredu.

Iako prvenstveno zamišljeno kao tradicionalniji turnir većih apetita od konkurencije, Esports prvenstvo Hrvatske u konačnici se uspjelo u potpunosti osloboditi ovisnosti o kotizacijama, poglavito zahvaljujući sponzorima - A1, Dorini, Trikoderu i Shake&Takeu.

Komentari (66)