Obavijesti

Tech

Komentari 41

Futuristički pozdrav prošlosti: Novi Maybach je auto iz snova

Futuristički pozdrav prošlosti: Novi Maybach je auto iz snova
11

Bezobrazno velik koncept podsjeća na luksuzne automobile iz 30-ih godina prošlog stoljeća, ali s potpuno futurističkim interijerom i električnim motorima s ukupno 748 KS

VIDEO

Iako je Mercedes prije tri godine zbog loših prodajnih rezultata ukinuo marku Maybach danas je ovo kultno ime življe i upečatljivije nego ikada prije. Marka više ne postoji, no naziv Maybach je zadržan za perverzno luksuzne top modele poput Mercedes-Maybacha S600 koji se s pravom mogu usporediti s automobilima marke Rolls Royce ili Bentley.  


 
A da s Maybachom i dalje imaju ozbiljne planove u Mercedesu su potvrdili zapanjujućim konceptnim Vision Mercedes-Maybach 6. Jedan od najimpresivnijih konceptnih automobila, ne samo ove godine već i desetljeća, inspiriran je automobilima iz 30-ih godina prošlog stoljeća te izglednom pomalo podsjeća na Talbot i Bugatti iz tog vremena. Fascinantne izdužene linije dodatno su naglašene krilnim vratima. 
 
Maybach 6 je bezobrazno velik. U dužinu mjeri čak 5,6 metara te je duži čak i od Rolls Roycea Phantom Coupea, no s visinom od samo 133 cm može se mjeriti sa supersportskim automobilima.  


 
Unutrašnjost je prava znanstvena fantastika, sjedala su vrhunsko djelo mašte i dizajna, a ostatak kabine je savršena simbioza minimalizma, digitalizacije, futurističkih zaslona, projektora i dizajna koji više podsjeća na skandinavski Ikea stil nego na ono što je danas tipično u luksuznoj klasi. Ipak da ne bi bilo zabune, materijali su nešto najbolje i najprofinjenije što možete zamisliti u automobilu, primjerice ružičasto zlato (jer krom ili nehrđajući čelik nisu dovoljno dobri za ovaj auto) i drvo brijesta za podove. Tehnički gledano automobil je kupe s 2+2 sjedala tako da se za nuždu dvije manje osobe mogu smjestiti i straga.  


 
U pogledu pogona inspiracija je očito došla iz Hrvatske konkretno od Rimca. Poput hrvatskog superautomobila i Maybach 6 koristi četiri električna motora, no razvija nešto skromniju snagu, konkretno 748 KS. Ubrzanje do 100 km/h traje nešto manje od četiri sekunde, a baterija od 80 kWh je navodno dovoljan za doseg od 500 kilometara.   
 
Vision Mercedes-Maybach 6 nije predviđen za prodaju niti serijsku proizvodnju, no jasan je dokaz da Mercedes ipak nije potpuno odustao od svojeg luksuznog brenda te da od njih u budućnosti možemo očekivati stvari kojih se moraju bojati Rolls Royce i Bentley.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno