Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Gejmeri" iz Zagreba svojom igrom postigli su velik uspjeh

None Foto: HRT 5
<div> <iframe width="504" height="321" src="https://www.youtube.com/embed/OgBhYABBuVI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> </div>

Automobilistička igra "Gas guzzlers" posebna je zbog domaćeg "štiha", odnosno automobila s područja bivše države poput Fiće, Stojadina, Renaulta 4 i sličnih

Tim "Gampires" iz Zagreba na tržište videoigara lansirao je arkadnu igru "Gas guzzlers" s kojom su postigli veliki uspjeh. Sastavljeni od programera, kreativnih dizajnera i stručnjaka za razvoj rješenja, dečki su igrom privukli veliku pozornost. Automobilistička igra "Gas guzzlers" posebna je zbog svojeg domaćeg 'štiha', odnosno automobila s područja bivše države poput Fiće, Stojadina, Renaulta 4 i sličnih, uz dodatke humora poput lutke na napuhavanje na mjestu suvozača. 

Mladi kreativci svakog dana primaju pozive zainteresiranih ljudi koji bi im se priključili no u razvoju ih koči državni aparat. Želja im je da igru plasiraju i na američko tržište. 

- Vani je normalna stvar da informatičke i gamerske firme imaju financijsku pomoć od države zato što razviju stvari koje donose novac, stvaraju radna mjesta i država ima korist od toga, a mi jedino što smo imali od države jesu problemi s administracijom - rekao je za HRT kreativni direktor Tomislav Pongračić. 

Komentari (60)
  • onaj osjecaj kad imas talenta u krivoj zemlji

    10. 1. 2013,   08:03
  • Kao prvo nije Gass Guzzlers nego Gas Guzzlers, a drugo, ovaj Fico sa slike je sve samo ne karakteristican za podrucje bivse trzave ;)

    10. 1. 2013,   07:49
  • Haha.....Guzzlers, ebo ih naziv. Jeli to Guziauspuh privukao pažnju novinara 24h pa pohitali izbaciti članak. Bitno je samo da se nešto vrti oko guzica pa da čitanost naglo poraste☺☺☺. Čestitke našima na trudu, i nadam se da će im se isplatiti.

    10. 1. 2013,   08:15