Obavijesti

Tech

Komentari 5

Google je u Hrvatskoj aktivirao uslugu plaćanja mobitelom

Google je u Hrvatskoj aktivirao uslugu plaćanja mobitelom
1

Za korištenje usluge treba vam debitna kartica Visa Inspire PBZ-a i aplikacija Google Pay. Plaćati tako možete na svim blagajnama s beskontaktnim plaćanjem ili online

VIDEO

 

Google Pay, usluga plaćanja putem pametnog telefona, stigla je u Hrvatsku. Google je pružanje usluge realizirao u suradnji s Privrdnom bankom Zagreb, pa da biste mogli koristiti Google Pay, morate imati debitnu karticu VIsa Inspire PBZ-a. 

Usluga je dostupna na svim prodajnim mjestima koja podržavaju beskontaktno plaćanje, na svim platformama Googlea, za online plaćanja kao i putem aplikacija na kojima je vidljiva oznaka Pay with Google.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Da bi koristili ovu metodu plaćanja, potrebno je preuzeti aplikaciju Google Pay s Google Play trgovine i dodati Visa Inspire debitnu karticu Privredne banke Zagreb. U trgovini samo 'probudite' pametni telefon i prislonite ga na terminal za beskontaktno plaćanje.

Za transakcije iznad 100 kuna kao dodatnu sigurnosnu mjeru morate otključati mobilni uređaj. Usluga Google Pay integrirana je u sve proizvode Google, omogućujući jednostavniju kupnju filmova, knjiga i aplikacija kao i izlistavanje svih kupnji na jednom mjestu. Također, usluga omogućuje spremanje vaučera, kartica vjernosti te poklon kartica i njihovo korištenje prilikom plaćanja.

U pogledu sigurnosti ovog načina plaćanja, iz Googlea kažu da uz standardne sigurnosne mjere koje pruža banka, korisnik dobiva dodatnu razinu zaštite. Prilikom plaćanja u trgovini umjesto stvarnog broja kreditne kartice usluga Google Pay dijeli virtualni broj računa i jedinstveni kod koji se mijenja sa svakom transakcijom.

Također, u slučaju da je telefon ukraden ili izgubljen, korisnik može zahvaljujući funkciji Find my device zaključati telefon, gdje god se nalazili, osigurati ga novom zaporkom ili s njega, čak, izbrisati sve osobne podatke. Međutim, nema potrebe za deaktivacijom same kartice jer podaci nisu pohranjeni na uređaju što, tvrde iz Googlea, ovu uslugu plaćanja čini sigurnijom od plaćanja plastičnom karticom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'
ISPOVIJEST BIVŠEG ALKOHOLIČARA

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'

Uništio sam veze, postao ogorčeniji i bjesniji, nije me bilo briga što ljudi misle o meni. Došlo je do točke u kojoj sam jako puno vremena počeo provoditi sam u pijanom stanju, prisjetio se ovaj Britanac

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje