Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Google pod novom istragom: Zlorabili su položaj u Turskoj?

None Foto: ALY SONG/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

U rujnu je turski regulator odrezao Googleu novčanu kaznu od 17,38 milijuna dolara zbog kršenja zakona o tržišnom natjecanju u prodaji softvera za mobitele, a sada su se našli pod novom istragom

Turski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja (TCA) izvijestio je da je pokrenuo istragu kako bi utvrdio je li internetska tražilica Google prekršila zakon o tržišnom natjecanju algoritmima koje koristi za pretraživanje i ciljano oglašavanje.

Istraga je pokrenuta na temelju pritužbe da je Google ”zloupotrijebio dominantni položaj i otežao poziciju drugih tvrtki", stoji u priopćenju TCA.

Pod lupom će biti Google Reklamcilik ve Pazarlama, Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited i Alphabet Inc, navodi se u priopćenju, objavljenom u ponedjeljak.

U Alphabetinoj turskoj podružnici Google Reklamcilik ve Pazarlami nisu u ponedjeljak odgovarali na Reutersove pozive radi komentara informacije o istrazi.

U rujnu je turski regulator odrezao Googleu novčanu kaznu od 93 milijuna turskih lira (17,38 milijuna dolara) zbog kršenja zakona o tržišnom natjecanju u prodaji softvera za mobitele.

Komentiraj, znaš da želiš!