Hrvatski izum: Šerif za tarife za vas izabire onu najpovoljniju

None Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Jedinstveni: Hrvati su razvili alat za odabir najjeftinijeg paketa u šumi opcija koje nude operateri Vipnet, Tele2 i Hrvatski telekom. Jedan izračun se naplaćuje 15 kn

Čak 15 godina sam u telekomunikacijama, a i sam imam problem koju tarifu i kod kojeg operatera odabrati. One su namjerno napravljene tako da su neusporedive, zbunjuju potrošača i velika je vjerojatnost da ćete uzeti skuplju.

Objašnjava tako zagrebački inženjer računarstva Ivan Mikulek što ga je ponukalo da prije tri godine s kolegama krene u izradu aplikacije koja će to automatski raditi za korisnika. U subotu su napokon pustili na tržište svoju aplikaciju Tariff Sheriff. Na njihovoj internetskoj stranici dobijete uputu kako u nekoliko klikova od svog operatera tražiti ispis poziva, SMS-ova i internetskog prometa. Unesete mjesečni ispis troškova i aplikacija među više od 1300 raznih paketa HT-a, Vipneta i Tele2 ponudi 10 najjeftinijih koje odgovaraju vašoj potrošnji. U nekoliko minuta saznate je li vam jeftinije prijeći na bonove, promijeniti operatera ili samo uzeti drugi paket.

Tariff Sheriff zasad radi samo za pretplatnike, a tijekom ljeta će se pojaviti i mobilna aplikacija, pa će moći birati i oni koji koriste bonove. Mikulek kaže da je aplikacija jedinstvena u Europi.

- Planiramo širenje i na ostale zemlje u susjedstvu - najavljuje Mikulek.

Jedan izračun se naplaćuje 15 kuna i plaća se ili SMS-om ili PayPalom.

- Većina teleoperatera ima slične aplikacije kojima analiziraju potrošnju svojih korisnika. Mi uspoređujemo sve - zaključuje inženjer.

Komentari (48)
 • Ovakav zlonamjeran, placeni clanak jos nisam imao prilike vidjeti na HR portalima, prijavljeni ste HND-u!

  22. 6. 2015,   17:05
 • Sudeći prema "oduševljenim" komentarima, mislim da je ovaj članak, zajedno sa "alatom" koji reklamira, doživio potpuni debakl.

  22. 6. 2015,   16:44
 • ajde sad pročitajte njihove Opće uvjete poslovanja (https://tariffsheriff.com/hr/opci-uvjeti-poslovanja/) prije nego besplatno napravite PR članak -- kao prvo i osnovno, potrebno im je uploadati popis Vaših poziva i SMS-ova (što nikom pametnom, nadam se, ne pada napamet - obzirom da su to osobni podaci Vaših poznanika). Kao drugo: "2015 TARIFF SHERIFF LTD · UK" -- kakva Hrvatska firma?

  22. 6. 2015,   15:59
  • btw. prije nego sto uploadam telefonske pozive i sms-ove svojih prijatelja ili neke trece osobe tko treba trazit njihov pristanak ja ili oni. Ne moze se samo tako davati podatke npr. svojih prijatelja bez njihovog pristanka jer te mogu s pravom tuziti Agenciji za zastitu podataka. Ovaj "Ugovor" ne samo da je nemoralan nego je (ako vec i nije) na granici kriminala

   22. 6. 2015,   21:00
  • ajoooj, isla sam procitati njihove OUP, pa to je prestrasno :(((

   22. 6. 2015,   20:49
  • Haha da stvarno, hvala im od srca :D

   22. 6. 2015,   16:35
  • ali gledaj s pozitivne strane - preporučit će ti tarifu! hahaha

   22. 6. 2015,   16:27
  • Ovo je prestrašno, potpisivanjem tog "ugovora" automatski se složiš da smiju preprodavati vaše podatke kao i podatke o ostalima koje ste kontaktirali, iznositi ih izvan države i prodavati ih vani i još svašta...

   22. 6. 2015,   16:22