Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatski izum: Šerif za tarife za vas izabire onu najpovoljniju

None Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Jedinstveni: Hrvati su razvili alat za odabir najjeftinijeg paketa u šumi opcija koje nude operateri Vipnet, Tele2 i Hrvatski telekom. Jedan izračun se naplaćuje 15 kn

Čak 15 godina sam u telekomunikacijama, a i sam imam problem koju tarifu i kod kojeg operatera odabrati. One su namjerno napravljene tako da su neusporedive, zbunjuju potrošača i velika je vjerojatnost da ćete uzeti skuplju.

Objašnjava tako zagrebački inženjer računarstva Ivan Mikulek što ga je ponukalo da prije tri godine s kolegama krene u izradu aplikacije koja će to automatski raditi za korisnika. U subotu su napokon pustili na tržište svoju aplikaciju Tariff Sheriff. Na njihovoj internetskoj stranici dobijete uputu kako u nekoliko klikova od svog operatera tražiti ispis poziva, SMS-ova i internetskog prometa. Unesete mjesečni ispis troškova i aplikacija među više od 1300 raznih paketa HT-a, Vipneta i Tele2 ponudi 10 najjeftinijih koje odgovaraju vašoj potrošnji. U nekoliko minuta saznate je li vam jeftinije prijeći na bonove, promijeniti operatera ili samo uzeti drugi paket.

Tariff Sheriff zasad radi samo za pretplatnike, a tijekom ljeta će se pojaviti i mobilna aplikacija, pa će moći birati i oni koji koriste bonove. Mikulek kaže da je aplikacija jedinstvena u Europi.

- Planiramo širenje i na ostale zemlje u susjedstvu - najavljuje Mikulek.

Jedan izračun se naplaćuje 15 kuna i plaća se ili SMS-om ili PayPalom.

- Većina teleoperatera ima slične aplikacije kojima analiziraju potrošnju svojih korisnika. Mi uspoređujemo sve - zaključuje inženjer.

Komentari (48)
  • Ovakav zlonamjeran, placeni clanak jos nisam imao prilike vidjeti na HR portalima, prijavljeni ste HND-u!

    22. 6. 2015,   17:05
  • Sudeći prema "oduševljenim" komentarima, mislim da je ovaj članak, zajedno sa "alatom" koji reklamira, doživio potpuni debakl.

    22. 6. 2015,   16:44
  • ajde sad pročitajte njihove Opće uvjete poslovanja (https://tariffsheriff.com/hr/opci-uvjeti-poslovanja/) prije nego besplatno napravite PR članak -- kao prvo i osnovno, potrebno im je uploadati popis Vaših poziva i SMS-ova (što nikom pametnom, nadam se, ne pada napamet - obzirom da su to osobni podaci Vaših poznanika). Kao drugo: "2015 TARIFF SHERIFF LTD · UK" -- kakva Hrvatska firma?

    22. 6. 2015,   15:59