Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatski srednjoškolci pokupili sedam medalja u debatama

None Foto: 4

Zagrebački srednjoškolci sudjelovali su na međunarodnom debatnom natjecanju ''Prague Debate Spring'' u Pragu, s kojeg su se vratili s izvrsnim rezultatima

Imamo srebro oko vrata, odnosno nagradu za rad i trud koje smo uložile. To je i više nego što smo očekivale, uzviknula je jedna od ponosnih osvajačica medalje. 

Učenici IV. i gimnazije Tituša Brezovačkog vratili su se iz Praga s međunarodnog debatnog natjecanja sa sedam medalja oko vrata.

Nakon što su se prošlog vikenda plasirali na Državno natjecanje iz debate, ekipe Explicitum i Titoš, nastavili su se pripremati sa svojim voditeljima za odlazak na međunarodno natjecanje u Pragu. ''Prague Debate Spring'' međunarodno je natjecanje s dugom tradicijom, a ove godine sudjelovalo je 67 ekipa iz cijeloga svijeta.

Među najbolje četiri ekipe plasirale su se još jedna iz Hrvatske - ekipa Titoš u sastavu Gabrijela Papec, Mislav Mikota i Damjan Pavličević. Na pitanje kako je bilo debatirate polufinalnu debatu protiv prijatelja debatanti Titoša su odgovorili:

- 'Žao nam je da finale nije bilo Hrvatska – Hrvatska, nego polufinale. Sretni smo, iako nismo prošli dalje, jer su prošli naši prijatelji. Debatirali smo i pobjeđivali ekipe kojima je engleski materinji jezik, poput Kanade, što je veliki uspjeh.'

Čestitamo svim našim sjajnim debatantima i osvajačima medalja!

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Komentiraj, znaš da želiš!