Obavijesti

Tech

Komentari 2

U tjednu zelene gradnje učite kako do EU novca za projekte

U tjednu zelene gradnje učite kako do EU novca za projekte
1

Po uzoru na Svjetski tjedan zelene gradnje koji se tradicionalno održava u rujnu svake godine, i Hrvatska ima svoj zeleni tjedan od 21. do 26. siječnja.

VIDEO

Inspirirani Svjetskim tjednom zelene gradnje, Savjet za zelenu gradnju u Hrvatskoj organizira Hrvatski tjedan zelene gradnje koji će trajati  od 21. do 26. siječnja 2013. Tijekom ovog tjedna Savjet će organizirati niz događanja kao što su Zeleni studentski dan, Green Labos radionica, posjet gradu Koprivnici, edukativni moduli u sklopu cjelogodišnje edukacije Green Building Professional.

21. siječnja započinje hrvatski zeleni tjedan manifestacijom "Zeleni studentski dan" u okviru kojeg će se održati predavanje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. U suradnji s profesorima Velimirom Srićom i Josipom Ticom, gosti predavači Mirela Holy, ministri Vrdoljak, Zmajlović, Mrak Taritaš, govorit će o zelenoj gradnji i održivom razvoju u Hrvatskoj i svijetu, korištenju obnovljivih izvora energije, CO2 otisku,  te ostalim relevantnim temama iz područja zelenog gospodarstva.

22. siječnja gradonačelnik Grada Jastrebarsko Zvonimir Novosel u pratnji zamjenika Stipe Bučara prisustvovat će konferenciji u Bruxellesu, na kojoj će Novosel predstaviti korake poduzete u cilju  smanjenja emisije CO2 za 20 % do 2020. godine. Treba napomenuti da je Grad umanjio cijenu plaćanja komunalnog doprinosa za gradnju niskoenergetskih kuće, a u potpunosti oslobodio za gradnju pasivnih. Ujedno, kreće se i u izgradnju novog niskoenergetskog vrtića u naselju Desinec.

23. siječnja u hotelu Esplanade, održat će se prva od ukupno osam radionica u sklopu programa Green Labos. Radionica "Green LaBOS – rušenje mitova o fondovima EU" će ponuditi praktična znanja svima koji svoje poslovne i projektne ideje žele pretvoriti u realan projekt za aplikaciju na natječaj za povlačenje sredstava iz fondova EU ili domaćih izvora financiranja.

24. siječanj održava se Business caffe u organizaciji tvrtke Zaokret pod temom "Zelena ekonomija - Zeleno, zdravo, društveno odgovorno", a glavna gošća ovog susreta s hrvatskim obrtnicima i poduzetnicima bit će Vedrana Likan, predsjednica Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj, a s iskustvima iz područja zelene ekonomije i društveno odgovornog poslovanja nastavit će se Jadranka Boban Pejić, vlasnica Biovege, Đurđica Šimičić, zaslužna za brendiranje Lošinja kao otoka vitalnosti.

25. i 26. siječnja u sklopu edukacije Green Building Professional za generaciju 2012/2013. održat će se moduli "Principi planiranja, projektiranja i gradnje zelenih građevina" i "Ovojnica zelene zgrade – krov i fasada". Polaznici programa će imati priliku posjetiti zelene zgrade u Zagrebu te Koprivnici, jednom od najzelenijih gradova u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.