Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatskim softverom Englezi će tražiti mjesto za odmor

None Foto: TheTimesExpertTraveler 2

Suradnja britanskog izdavača The TImesa i hrvatske tvrtke Q Software iznjedrila je zanimljivu plaftormu koja omogućuje korisnicima da isplaniraju putovanje iz snova

Hrvatska softverska kompanija Q Software odabrana je kao partner na projektu Times Expert Traveler tvrtke News UK, britanske izdavačke kuće koja stoji iza online i tisak izdanja novina The Times, The Sun i The Sunday Times. 

Upravo je the Times u suradnji s Q Softwareom lansirao internetsku stranicu Times Expert Traveler na kojoj zahtjevniji turisti mogu isplanirati putovanje prema svojim specifičnim interesima ili odmor iz snova.

Primjerice, ako ste ljubitelj književnosti kojii želi spojiti ljubav prema knjigama s luksuznim krstarenjem, the Times iskoristiti sve svoje resurse da ponudi jedinstvenu mogućnost sudjelovanja više poznatih autora koji bi na tom krstarenju držali predavanja, promovirali knjige, vodili debate i odgovarali na pitanja fanova – pojašnjava Filip Ljubić, jedan od osnivača tvrtke i CEO Q-a.

Riječ je o golbalnom projektu koji pokriva sve destinacije od Arktika do Antartika, pa prema tome, na Times Expert Traveleru bilo koji posjetitelj iz bilo koje zemlje na svijetu može rezervirati primjerice gledanje Aurore Borealis uz obilaženje fjordova jahotm, ronjenje s kornjačama oko Galapagosa, druženje s pandama na velikoj turi po Kini i istraživanje čuda prirode na Islandu pa čak i promatranje pomrčine Sunca u Čileu. 

Tvrtka Q Software bavi se izradom i razvojem softvera za klijente u više od dvadeset zemalja svijeta, od Aljaske do Dubaija. Njihova IT rješenja koristile su kompanije kao što su BBC, Audi, Volkswagen, Coca-Cola, Facebook, Nestle, Vaillant, Hilti, Pfizer, Swiss Post, Lufthansa i brojne druge. Sjedište tvrtke je u Zagrebu, osnovana je 2013. godine i u stopostotnom je hrvatskom vlasništvu, ističu u priopćenju.

Komentari (2)
  • Nije Hrvatskim softverom, nego softverom tvrtke Q Software. Dečki su svojim znanjem, upornosću i radom SAMI napravili program, a Hrvatska ih je jedino sputavala i otežavala im put do uspjeha.

    1. 12. 2018,   07:59
  • Jel ima i verzija da nam olakša odlazak iz države?

    30. 11. 2018,   21:19