Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HT uz hibridni sustav u ruralne krajeve uvodi puno više brzine

None Foto: Hrvatski Telekom

Navode da će investiranjem u razvoj optičke infrastrukture u sljedeće dvije i pol godine omogućiti da 1,2 milijuna od ukupnih 1,5 milijuna kućanstava u Hrvatskoj surfa na brzinama većima od 30 Mbps

Hrvatski Telekom objavio je u ponedjeljak kako uz uvođenje hibridne tehnologije u ruralnim i manje naseljenim područjima države osiguravaju brzi internetski pristup brzinama do 30 Mbps.  Radi se o kombinaciji fiksne i mobilne mreže u uslugu koja omogućuje stabilan i brz pristup internetu. Tako će korisnici internetskih usluga putem ove tehnologije imati pristup 50 posto većim brzinama i uživati u TV sadržaju koji pruža IPTV usluga Hrvatskog Telekoma. 

Navode kako će bolje mogućnosti za rad i komunikaciju pružiti kroz kombinaciju fiksnih i mobilnih tehnologija te optičku infrastrukturu i optički baziran pristup.

- Glavni cilj djelovanja Hrvatskog Telekoma jest upravo povezati sve s prilikama koje danas pružaju najnovije tehnologije, kako bi svi već sada živjeli kvalitetnije i jednostavnije, stvarajući tako temelj za bolju budućnost. Zato kontinuirano investiramo u razvoj sigurne i stabilne mreže te koristimo inovativna rješenja kojima dovodimo brzi internet u svaki kutak Hrvatske - ističe Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma te dodaje: „Rezultat naših investicija već danas utječe na rast indeksa digitalizacije gospodarstva i društva za Hrvatsku. Upravo naša ulaganja u širu dostupnost velikih brzina omogućuju preduvjete za uvođenje najnovijih pametnih rješenja u domove i poduzeća, te će konačno rezultirati jačanjem konkurentnosti hrvatskog gospodarstva u svijetu“.

HT navodi da i ove godine nastavljaju s ulaganjima u infrastrukturu koja će premašiti 1,7 milijardi kuna. Danas je mreža modernizirana u Istri, Zagrebačkoj županiji, Gradu Zagrebu i duž obale te na tim područjima omogućuje čak 30 posto veće brzine.  Do kraja tekuće godine, modernizacija mreže bit će završena i u ostalim dijelovima Hrvatske te potpuno spremna za implementaciju 5G tehnologije. Navode i da će investiranjem u razvoj optičke infrastrukture u sljedeće dvije i pol godine omogućiti da čak 1,2 milijuna od ukupnih 1,5 milijuna kućanstava u Hrvatskoj surfa na brzinama većima od 30 megabita u sekundi. Gotovo trećina od ukupnog broja kućanstava, njih više od 600 tisuća, u narednom će razdoblju imati pristup brzinama od 100 do čak 500 megabita u sekundi.

Pokrivenost pristupa internetu u cijeloj Hrvatskoj i brzine dostupne svakom kućanstvu svim su građanima Hrvatske dostupne na stranici https://www.hrvatskitelekom.hr/karte-pokrivenosti.

Komentari (8)
  • Živim u V.Gorici a imam net kao da sam u Donjim Lijevim Štefankima....

    8. 7. 2019,   20:23
  • Lažovi

    8. 7. 2019,   19:35
  • Vaaauuu 30 mbps! Pa to je najnovije čudo elektronike. Jedva čekam

    10. 7. 2019,   08:56