Obavijesti

Tech

Komentari 17

HTC otkrio nove telefone koji vas slušaju i žele brinuti za vas

HTC otkrio nove telefone koji vas slušaju i žele brinuti za vas
9

U Ultra i U Play dva su nova HTC-ova telefona koja je tajvanski proizvođač otkrio u četvrtak. Oklopljeni u stakleni okvir dolaze sa digitalnim asistentom koji je tu onda kad ga trebate

VIDEO

HTC je odlučio preskočiti CES i u četvrtak su predstavili dva atraktivna telefona iz nove U serije kojima su snažno zagrabili u 2017. godinu. Slovom U i sloganom 'za vas' proteklih su tjedana najavljivali novu seriju i upravo je to jedan od glavnih aduta HTC telefona. Ta snažna personalizacija i individualnost ovdje dolazi još više do izražaja.

Na prezentaciji smo tako vidjeli U Ultra i U Play telefone koji dolaze s audio sustavom koji skenira vaše uho kako bi prilagodili zvučnu sliku vama. Oba telefona imaju glasovne asistente kao proširenje Googleovih usluga. HTC je svoju novu opciju u telefonima nazvao Sense Companion, a to je digitalni asistent koji stalno uči od vas i dolazi s opcijom prepoznavanja glasa kako bi mogao odreagirati na vaše upite. HTC kaže da je dizajniran tako da se razvija i tijekom vremena sve bolje prepoznaje vaše navike. Taj Sense Companion bi tako trebao vidjeti iz vaših kalendara da imate sastanak u gradu, ali i znati da će padati kiša pa će vam reći da ponesete kišobran. Isto tako će vas podsjetiti da napunite telefon, preporučiti vam restoran...

Što se samih uređaja tiče, U Ultra je trenutni top model koji se izdvaja dodatnim ekranom iznad njegovog 5,7-inčnog ekrana. Taj mali ekran, kakav smo već vidjeli kod LG V10 i V20, bi trebao prikazivati obavijesti koje vam nudi Sense Companion, ali i druge notifikacije, olakšati pristup najdražim kontaktima.
Rezolucija glavnog ekrana je 2560x1440, dok manji ekran od 2 inča dolazi s rezolucijom od 160x1440 piksela. HTC navodi kako Ultra dolazi sa 3D staklom koje je zakrivljeno prema svim rubovima, a kao posebni model imat će i Ultru sa safirnim staklom (samo 128 GB).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ultra će se moći dobiti sa 4 GB RAM-a i 64 ili 128 GB memorije (proširivo do 2TB), a pogoni ga Snapdragon 821. 
HTC je ovdje ugradio UltraPixel 2 kameru od 12 megapiksela s 1.55μm pikselima te f/1.8 otvorom blende. Sama kamera ima i laserski autofokus te optičku stabilizaciju slike. Što se prednje kamere tiče, radi se o 16mpx UltraPixel kameri. 
Kapacitet baterije Ultre je 3000 mAh. 

HTC U Ultra kod nas se može očekivati u drugoj polovici ožujka, a cijena još nije poznata. No, u SAD-u se navodi kako Ultra stoji 750 dolara, što može poslužiti kao orijentir.

U Play pak donosi većinu značajki Ultre, ali u nešto slabijem pakiranju. Telefon dolazi s 5,2-inčnim Full HD ekranom, a pogoni ga MediaTekov P10 procesor s osam jezgri. Kod nas će U Play biti dostupan samo u varijanti sa 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije (proširivo do 2 TB). 

Stražnja kamera dolazi sa nešto slabijim mogućnostima, ali tu je i dalje 16 mpx senzor, optička stabilizacija te f/2.0 otvor blende. Za razliku od 4K snimanja na Ultri, ova snima u FullHD. Prednja kamera dolazi sa 16 mpx UltraPixel senzorom te f/2.0 otvorom blende i FullHD snimanjem. Kapacitet baterije je 2500 mAh s kojom bi trebali imati oko 15,2 sati razgovora, dok na Ultri HTC navodi čak 26 sati razgovora. 

Kao što smo vidjeli na HTC-ovu Boltu i iPhoneu, oba uređaja ostala su bez standardnog ulaza za slušalice, a imamo USB-C konektor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle