Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Huawei i Leica surađuju i dalje: Otvorili su istraživački centar

None Foto: Huawei

Huawei želi imati još kvalitetnije kamere i obradu fotografija na svojim mobilnim uređajima pa su s Leicom osnovali i zajednički istraživački centar u Njemačkoj

Huawei i Leica osnovali su zajednički istraživačko-razvojni centar "Inovacijski laboratorij Max Berek" čime će dodatno proširiti partnerstvo koje smo prvo vidjeli na dvostrukoj kameri Huaweijeva top telefona P9. Zajednički istraživački centar osnovan je sedam mjeseci nakon objave dugoročnog tehnološkog partnerstva ove dvije kompanije na polju optičkog inženjeringa.

Novi istraživački centar nalazi se u sklopu sjedišta tvrtke Leica u njemačkom gradu Wetzlaru i namijenjen je daljnjem razvoju optičkih sustava i drugih softverskih rješenja za unaprjeđenje kvalitete slike za najširi raspon fotografskih i drugih aplikacija za mobilne uređaje. Dodatno, u centru će se raditi i na razvoju računalne obrade slike, kao i na tehnološkim rješenjima iz područja proširene (AR) i virtualne (VR) stvarnosti. Osim korištenja kapaciteta obiju tvrtki na području istraživanja i razvoja, kroz ovaj centar Huawei i Leica planiraju proširiti suradnju i s njemačkim te ostalim svjetskim sveučilištima i drugim istraživačkim institucijama.  

Huawei navodi da je nastavak suradnje važan jer će u budućnosti više od 90% podatkovnog prometa činiti upravo slike i video zapisi. Istraživačko-razvojni centar nosi ime Maxa Bereka (1886 – 1949), njemačkog pionira mikroskopije i tvorca prvih Leica leća koji je ujedno zaslužan i za dizajn optike više od dvadeset leća legendarne 35 mm kamere koju je osmislio i napravio Oskar Barnack. 

Komentari (6)
  • Imam huawei I zadnja kamera ima 13megapixela dobro slika I snima sve dok ne zumiram onda slika postane katastrofa, inace ne slikam mnogo I ne koristim kameru tako da mi to nije problem, dok sam na samsungu note 3 imao 12 megapixela I slika bila pet puta bolja kad zumiram od ove sada ma huaweiu...

    26. 9. 2016,   16:08